Δεν μπορεί ο κύριος Χαμπιαούρης να λέει ότι παραπληροφορούν οι εκπαιδευτικοί και με συνθήματα να αναφέρει ότι γίνεται κατασπατάληση των πόρων για την παιδεία, ενώ τα παραδείγματα που φέρνει για τις αποσπάσεις δεν ισχύουν, τόνισε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους.

Ο ίδιος δεν γνωρίζει την κατάσταση στη Μέση Εκπαίδευση και δεν γίνεται ο κύριος Χαμπιαούρης να χρησιμοποιεί παραδείγματα για καταστάσεις που δεν ισχύουν, τόνισε.

Χαρακτήρισε μάλιστα εξοργιστικά τα παραδείγματα του υπουργού και επισήμανε ότι η διαχείριση που έγινε στο όλο ζήτημα ήταν κάκιστη. Παραπαίουμε και ακούμε αντιφάσεις στις τοποθετήσεις του υπουργού, υπέδειξε ο κύριος Σωκράτους.

Αν ο υπουργός παιδείας είχε διάθεση για διάλογο έπρεπε να καλούσε τους εκπαιδευτικούς και να συνομιλήσει μαζί τους και όχι να αποφασίσει το υπουργικό πρώτα, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ εκ μέρους της Προοδευτικής Κίνησης καθηγητών Χριστόφορος Θεοφάνους.

Δεν γίνεται, είπε, ο κύριος Χαμπιαούρης να καλεί σε διάλογο στο υπουργείο και απλώς να ανακοινώνει στις εκπαιδευτικές οργανώσεις τις αποφάσεις που λήφθηκαν.

Επισήμανε ακόμη ότι ο υπουργός παιδείας παραπαίει, δεν έχει σαφή άποψη για το τι πρέπει να γίνει στην εκπαίδευση και αλλάζει συνεχώς τις θέσεις του.

Ο κύριος Θεοφάνους τόνισε ότι καταβάλλεται από την κυβέρνηση ξεκάθαρη προσπάθεια να πληγεί το δημόσιο σχολείο και πρόσθεσε ότι η πολιτική που ακολουθεί ο κύριος Χαμπιαούρης είναι η κυβερνητική πολιτική.