Εκπαιδευτικοί δεν μπήκαν σε σχολείο εδώ και 24 χρόνια

Στο Υπουργείο Παιδείας υπάρχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν μπήκαν σε σχολείο εδώ και 24 χρόνια, μάλιστα κάποιοι από αυτούς είναι διευθυντές και υποδιευθυντές.
 
Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία κατατέθηκαν στη Βουλή υπάρχουν 230 εκπαιδευτικοί οι οποίοι είναι αποσπασμένοι στο Υπουργείο Παιδείας για διοικητικές εργασίες, αντί να βρίσκονται στα σχολεία για διδασκαλία. Μάλιστα οι 80 από αυτούς είναι αποσπασμένοι πέραν των πέντε ετών που προνοεί η νομοθεσία. Με βάση τα στοιχεία υπάρχει εκπαιδευτικός ο οποίος είναι αποσπασμένος στο Υπουργείο εδώ και 23,6 χρόνια, δεύτερος που είναι αποσπασμένος εδώ και 19,4 χρόνια, δύο που είναι αποσπασμένοι εδώ και 17 χρόνια κτλ.
 
Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, με αφορμή το αίτημα για αποπαγοποίηση 26 θέσεων για τη διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας. Σημειώνεται ότι πρόσφατα αποπαγοποιήθηκαν ακόμη 18 θέσεις για τον ίδιο σκοπό. Δηλαδή σε περίπτωση που εγκριθεί το αίτημα ο συνολικός αριθμός θα ανέλθει στις 44 θέσεις.

Τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ζήτησαν να ενημερωθούν κατά πόσο με την πλήρωση των πιο πάνω θέσεων οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι βρίσκονται σήμερα σε απόσπαση στο Υπουργείο Παιδείας, θα επιστρέψουν πίσω στα σχόλια. Επίσης ζήτησαν να ενημερωθούν κατά πόσο υπάρχει πρόθεση για αντικατάσταση και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών οι οποίοι βρίσκονται σε απόσπαση στο Υπουργείο Παιδείας, πέραν των πέντε ετών που προνοεί η νομοθεσία. Ακόμη ζήτησαν να ενημερωθούν εάν υπάρχει εκπαιδευτικός που πήρε προαγωγή ενώ βρισκόταν σε απόσπαση, χωρίς να τηρηθούν οι πρόνοιες των κανονισμών όπως για παράδειγμα να υπηρετήσει σε άλλη επαρχεία για μερικά χρόνια.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν ήταν σε θέση να δώσει απαντήσεις, τις οποίες αναμένεται να στείλει γραπτώς τις επόμενες μέρες.

 
Κωνσταντίνος Ζαχαριού

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy