Έκπληξη γγ ΡΤΚ για στάση Ακιντζί κατά την προεκλογική περίοδο

Έκπληξη για την στάση του Μουσταφά Ακιντζί και το ότι δεν θέλησε να μιλήσει κατά την προεκλογική περίοδο, εξέφρασε ο γγ του ΡΤΚ, Ερντογάν Σορακίν θεωρώντας το ασυνήθιστο.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του στο τ/κ κανάλι Σιμ και σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των «βουλευτικών εκλογών», ο κ. Σορακίν διερωτήθηκε εάν το ότι έμεινε εκτός «βουλής» το ΚΚΔ (ιδρυτής και πρόεδρος του οποίου ήταν ο Μουσταφά Ακιντζί) είναι κάτι που αφορά μόνο το ΚΚΔ. «Κάνοντας αναφορά στον Ακιντζί είπε: «εκπλήττομαι, θεωρώ ασυνήθιστη την αναφορά του ‘εγώ δεν θέλω να μιλήσω σε αυτές τις εκλογές’».

Ο τ/κ «λαός», συνέχισε, εδώ και χρόνια δίνει αγώνα. «Εσάς μπορεί να μην σας αρέσουν κάποιες ομάδες, πχ το ΡΤΚ, μπορεί να μην σας αρέσει το ΚΚΔ, μπορεί να μην σας αρέσει ο Δρόμος Ανεξαρτησίας, αλλά όλοι αυτοί δίνουν έναν αγώνα, προσπαθούν να κάνουν κάποια πράγματα. Το ότι έμεινε το ΚΚΔ κάτω από το όριο (εισδοχής στην «βουλή») αφορά μόνο το ΚΚΔ; Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν αριστερές δυνάμεις. Εμείς δεν είμαστε ανταγωνιστές, είμαστε φιλικά κόμματα. Εμένα δεν μου αρέσει αυτή η κατάσταση, με λυπεί».

Η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί που αναμεταδίδεται τις δηλώσεις Σορακίν, σημειώνει ότι 4 μέρες πριν από τις «εκλογές» ο παραιτηθείς σήμερα, πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Όζγιγιτ είχε δηλώσει σε διαδικτυακή εκπομπή στην ιστοσελίδα ότι ανέμενε την στήριξη του Μουσταφά Ακιντζί .

Σημειώνει επίσης ότι σήμερα ο κ. Όζγιγιτ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του σε μερίδιο ευθύνης και του κ. Ακιντζί στο εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΔ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy