Έκπληξη γγ ΡΤΚ για στάση Ακιντζί κατά την προεκλογική περίοδο

Έκπληξη για την στάση του Μουσταφά Ακιντζί και το ότι δεν θέλησε να μιλήσει κατά την προεκλογική περίοδο, εξέφρασε ο γγ του ΡΤΚ, Ερντογάν Σορακίν θεωρώντας το ασυνήθιστο.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του στο τ/κ κανάλι Σιμ και σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των «βουλευτικών εκλογών», ο κ. Σορακίν διερωτήθηκε εάν το ότι έμεινε εκτός «βουλής» το ΚΚΔ (ιδρυτής και πρόεδρος του οποίου ήταν ο Μουσταφά Ακιντζί) είναι κάτι που αφορά μόνο το ΚΚΔ. «Κάνοντας αναφορά στον Ακιντζί είπε: «εκπλήττομαι, θεωρώ ασυνήθιστη την αναφορά του ‘εγώ δεν θέλω να μιλήσω σε αυτές τις εκλογές’».

Ο τ/κ «λαός», συνέχισε, εδώ και χρόνια δίνει αγώνα. «Εσάς μπορεί να μην σας αρέσουν κάποιες ομάδες, πχ το ΡΤΚ, μπορεί να μην σας αρέσει το ΚΚΔ, μπορεί να μην σας αρέσει ο Δρόμος Ανεξαρτησίας, αλλά όλοι αυτοί δίνουν έναν αγώνα, προσπαθούν να κάνουν κάποια πράγματα. Το ότι έμεινε το ΚΚΔ κάτω από το όριο (εισδοχής στην «βουλή») αφορά μόνο το ΚΚΔ; Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν αριστερές δυνάμεις. Εμείς δεν είμαστε ανταγωνιστές, είμαστε φιλικά κόμματα. Εμένα δεν μου αρέσει αυτή η κατάσταση, με λυπεί».

Η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί που αναμεταδίδεται τις δηλώσεις Σορακίν, σημειώνει ότι 4 μέρες πριν από τις «εκλογές» ο παραιτηθείς σήμερα, πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Όζγιγιτ είχε δηλώσει σε διαδικτυακή εκπομπή στην ιστοσελίδα ότι ανέμενε την στήριξη του Μουσταφά Ακιντζί .

Σημειώνει επίσης ότι σήμερα ο κ. Όζγιγιτ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του σε μερίδιο ευθύνης και του κ. Ακιντζί στο εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΔ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.