Εκποιήσεις: Φωνές για την αναπομπή Αναστασιάδη – «Η κυβέρνηση πατά τον κόσμο στο λαιμό»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Φωνές υπάρχουν από τον σύνδεσμο προστασίας δανειοληπτών και το κίνημα κατά των εκποιήσεων, για την απόφαση του προέδρου Αναστασιάδη να αναπέμψει το νόμο για αναστολή των εκποιήσεων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου προστασίας δανειοληπτών Κώστας Μελάς, ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης και οι σύμβουλοί του φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνονται το πλαίσιο της κυπριακής πραγματικότητας και της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία περιέπεσε η πλειοψηφία των πολιτών.

Σημείωσε ότι η αναστολή εκποιήσεων είναι προσωρινό και στοχευμένο μέτρο για αντιμετώπιση της δυσπραγίας των δανειοληπτών για την οποία, όπως είπε, το κράτος δεν είναι άμοιρο ευθυνών.

Ανέφερε ότι οι λόγοι της αναπομπής είναι γενικοί και αόριστοι, σημειώνοντας ότι το λεκτικό που χρησιμοποιείται από τους κυβερνώντες είναι το «μπορεί» και « υπάρχει κίνδυνος», ενώ δεν εκφράζεται ξεκάθαρη θέση.

Τόνισε ότι είναι ντροπή πρόεδρος Αναστασιάδης και κυβέρνηση να φέρονται με αυτόν τον τρόπο στους πολίτες που δυσκολεύονται οικονομικά. Σημείωσε δε ότι οι εκποιήσεις δεν επιλύουν το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο Αναστασιάδης προχωρά σε αναπομπές νόμων όταν πρόκειται για στήριξη της κοινωνίας

Από την πλευρά της, η Ευγενία Μωυσέως εκ μέρους του κινήματος κατά των εκποιήσεων, ανέφερε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης προχωρά σε αναπομπή νόμων όταν πρόκειται για στήριξη της κοινωνίας, προσθέτοντας ότι μας έχει συνηθίσει στις αναπομπές.

Ανέφερε επίσης ότι θα ήταν έκπληξη αν δεν προχωρούσε σε αναπομπή του νόμου για αναστολή των εκποιήσεων, η οποία όπως είπε, θα ήταν μια ανάσα για τους δανειολήπτες.

Μάλιστα η κ. Μωυσέως κατηγόρησε την κυβέρνηση για λαϊκισμό και την κάλεσε να πει ξεκάθαρα ποιοι είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Πρόσθεσε επίσης ότι ο Πρόεδρος δε μπορεί να κάνει αναπομπή ευρωπαϊκές οδηγίες.

Τόνισε ακόμα ότι αυτή η κυβέρνηση «πατά» τον κόσμο στο λαιμό λέγοντας ότι σε καμία χώρα δε μπορεί να εκποιηθεί κατοικία, αν δεν εκδοθεί απόφαση από το δικαστήριο.

Παράλληλα, η Ευγενία Μωυσέως είπε ότι οι τράπεζες έχουν πωλήσει τα δάνεια στα επενδυτικά ταμεία, τα οποία προχωρούν ακάθεκτα σε εκποιήσεις.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτά τα ταμεία είναι «γύπες και κοράκια και ξεφυτρώνουν όπως τα μανιτάρια», υποδεικνύοντας ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην εποπτεία αυτών των ταμείων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.