Δεν ήταν έκπληξη η αναπομπή του νόμου για τις εκποιήσεις από τον πρόεδρο Αναστασιάδη ανέφερε η Ευγενία Μωυσέως, εκ μέρους του Κινήματος κατά των εκποιήσεων.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ κατηγόρησε τους κυβερνώντες ότι θέλουν να προστατεύουν τις τράπεζες, αλλά τόνισε ότι κυβέρνηση και Βουλή έχουν υποχρέωση να βοηθήσουν και να προστατεύσουν τους δανειολήπτες. Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχουν τράπεζες που δεν τηρούν τις οδηγίες της Κεντρικής Τράπεζας, προσθέτοντας ότι θα πρέπει και οι τράπεζες να τηρούν τους νόμους και να έχουν τις επιπτώσεις τους.

Παράλληλα, η κ. Μωυσέως είπε ότι κάθε μέρα γίνονται εκποιήσεις πρώτης κατοικίας και διερωτήθηκε που θα πάει αυτή η κατάσταση. Όπως είπε, ο κόσμος καθημερινά εκλιπαρεί προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση στο πρόβλημά του κάνοντας λόγο για καταστάσεις που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας. Επίσης είπε ότι αρκετοί είναι οι δανειολήπτες που αναγκάστηκαν να παραδώσουν οι ίδιοι τα κλειδιά του ακινήτου τους για να ζήσουν δίχως την απειλή των τραπεζών. Η Ευγενία Μωυσέως κάλεσε τους πολίτες να αντιδράσουν για προστασία της πρώτης κατοικίας.

Οποιεσδήποτε νομοθεσίες επιταχύνουν τις διαδικασίες εκποιήσεων προχωρούν ακάθεκτες και σε σύντομο χρονικό διάστημα ανέφερε ο Σταύρος Παπαδούρης εκ μέρους του συνδέσμου προστασίας πρώτης κατοικίας.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ κατηγόρησε τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι επιλεκτικά στέλνει για αναπομπή ορισμένες νομοθεσίες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί ala cart είτε να αναπέμπονται είτε να εφαρμόζονται κάποιες νομοθεσίες. Επίσης εξήγησε ότι η νομοθεσία για τις εκποιήσεις υποβοηθά τις αναδιαρθρώσεις των δανείων γιατί πιέζει τα πιστωτικά ιδρύματα να προχωρούν με σωστές αναδιαρθρώσεις και να διατηρούν το δικαίωμα του πλειστηριασμού ως την υστάτη λύση.

Πρόσθεσε ότι οι αναδιαρθρώσεις ήταν καταδικασμένες σκόπιμα να μη λειτουργήσουν από την αρχή.