Εκπρ. Τύπου Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο για δημοσίευμα της Γενί Ντουζέν: «Απορρίπτουμε όλους τους ισχυρισμούς…»

ΠτΔ – Δεξίωση Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Λήδρα Πάλας, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στη δεξίωση που παραθέτει ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο κ. Colin Stewart. // PoR – Reception hosted by the Special Representative of the UN Secretary General in Cyprus Ledra Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, attends the reception hosted by the new Special Representative of the United Nations Secretary General in Cyprus, Mr Colin Stewart.

Όλα όσα περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα του τ/κ Τύπου είναι λανθασμένοι και αβάσιμοι ισχυρισμοί, τους οποίους σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνουμε, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ, ερωτηθείς για τα όσα δημοσίευσε η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» περί αναφορών του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ, Κόλιν Στιούαρτ, κατά τη διάρκεια συνάντησης για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη.

«Απορρίπτουμε όλους τους ισχυρισμούς περί μεροληψίας ως λανθασμένους και αβάσιμούς. Εργαζόμαστε στενά με τις δυο πλευρές αμερόληπτα», είπε ο κ. Σιντίκ.

Στο μεταξύ όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ έχει προγραμματιστεί για να πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί συνάντηση του διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς, Μενέλαου Μενελάου, με τον ειδικό αντιπρόσωπο του Τ/κ ηγέτη, Εργκούν Ολγκούν, με τη συμμετοχή και του κ. Στιούαρτ.

Ερωτηθείς για το αποχαιρετιστήριο δείπνο μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και του Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ο κ. Σιντίκ είπε πως τα Ηνωμένα Έθνη αναμένουν από τις δυο πλευρές να τα ενημερώσουν για το θέμα αυτό.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.