Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας: Τηρήθηκε ο περιορισμός του 50% στο άνω διάζωμα του Τσιρείου την Κυριακή

Καμία παράβαση του πιστοποιητικού ασφαλείας της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων δεν παρατηρήθηκε στο Κυριακάτικο ντέρμπι στο Τσίρειο Στάδιο, μεταξύ Απόλλωνα και Ομόνοιας, για το θέμα του 50% της χωρητικότητας στο άνω διάζωμα των κερκίδων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Κληθείς να σχολιάσει βίντεο και αναφορές σε ΜΜΕ για ενδεχόμενο παράβασης των οδηγιών που υπάρχουν σε σχέση με το άνω διάζωμα των κερκίδων του Τσιρείου, ο κ. Ανδρέου διέψευσε τις όποιες αναφορές και τόνισε ότι υπήρξε καταμέτρηση των φιλάθλων κατά την είσοδο τους.

«Η κερκίδα του Απόλλωνα είχε συνολικά 3.903 οπαδούς, από τους οποίους οι 1.530 ήταν στο άνω διάζωμα και οι 2.373 στο κάτω διάζωμα», υποδεικνύοντας ότι η συνολική χωρητικότητα στο άνω διάζωμα είναι 3.365 άτομα.

Ως εκ τούτου, τόνισε, δεν υπήρξε καμία παράβαση του πιστοποιητικού ασφαλείας, ωστόσο σημείωσε το γεγονός πως, ενδεχομένως να δημιουργούσε λανθασμένη εικόνα καθώς η πλειοψηφία των φιλάθλων του άνω διαζώματος συγκεντρώθηκε στο κέντρο.

Όπως επίσης επισημάνθηκε στο ΚΥΠΕ από τον ΓΣΟ, δεν επιτρεπόταν η είσοδος στο άνω διάζωμα σε κανέναν φίλαθλο που δεν διέθετε τη σχετική ένδειξη στο εισιτήριο του.

Εν τω μεταξύ εκκρεμεί η απάντηση της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων στην έκθεση πολιτικού μηχανικού, που απέστειλε ο ΓΣΟ στα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με την οποία οι κερκίδες δεν παρουσιάζουν προβλήματα ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι από την 1η Οκτωβρίου και σύμφωνα με το υφιστάμενο διάταγμα, δεν θα μπορούν να διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες στο Τσίρειο Στάδιο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy