Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Συναντήσεις στο προσκήνιο και παρασκήνιο για το Βαρώσι

Pentaliotis Panayiotis

Τόσο ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες όσο και ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρ, έχουν ευθύνη ώστε να εφαρμόζονται και να τυγχάνουν σεβασμού τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Δημήτρης Δημητρίου σημείωσε ότι δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν γίνεται, τονίζοντας την ανάγκη εφαρμογής των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών για την Αμμόχωστο και αναστροφής των τουρκικών ενεργειών στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.


Επίσης ο κ. Δημητρίου σημείωσε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης μετέφερε το πρωί στον Κόλιν Στιούαρτ, κατά τη συνάντηση που είχαν, τη δυσφορία και απογοήτευση της Λευκωσίας για τις νέες ενέργειες των κατοχικών αρχών στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων.

Σημείωσε ότι πρόκειται για ενέργειες που είναι αντίθετες με το πνεύμα και το γράμμα των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και με πρόσφατες προεδρικές δηλώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Αμμόχωστο.

Ανέφερε ότι συνεχίζεται ο κύκλος επαφών του Υπουργού Εξωτερικών, γίνονται συναντήσεις στο προσκήνιο και παρασκήνιο, αλλά και διαβήματα σε επίπεδο ΕΕ και Ηνωμένων Εθνών για να αναδειχθεί η αντίφαση στο θέμα της Αμμοχώστου που παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.


Την ίδια ώρα, ο κ. Δημητρίου γνωστοποίησε ότι αύριο ο Υπουργός Εξωτερικών αναχωρεί για το Κάιρο, όπου θα έχει επαφές με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Αιγύπτου.

Στο επίκεντρο θα είναι το κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις και άλλα τρέχοντα περιφερειακά θέματα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.