Έκρυθμη η κατάσταση στα κατεχόμενα – Κατάληψη στο «Υπουργείο Παιδείας» (Βίντεο)

Έκρυθμη η κατάσταση στα κατεχόμενα με τα προβλήματα στην παιδεία να είναι ένα από αυτά που «πληγώνουν» την τ/κ κοινότητα. Σήμερα Τρίτη (02/08) η Ένωση Τούρκων Εκπαιδευτικών Κύπρου (KTÖS) και η Ένωση Τούρκων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κύπρου (KTOEÖS) προχώρησαν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και μπούκαραν στο λεγόμενο Υπουργείο Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί στα κατεχόμενα είναι έξω φρενών με το «Υπουργείο» το οποίο κατηγορούν ότι προσπαθεί να τους στερήσει τα δικαιώματα τους καθώς η «Ανώτατη Συμβουλευτική Επιτροπή» είχε στην ατζέντα της τροποποίηση του «Νόμου» για τους Εκπαιδευτικούς, ατζέντα για την οποία δεν υπήρξε διαβούλευση με τα σωματεία.

Με συνθήματα «δεν θα σιωπήσουμε απέναντι στις επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς» και «οι δάσκαλοι δεν θα υποκύψουν» οι εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν έντονά κατά των χειρισμών της «κυβέρνησης» για τα θέματα παιδείας.

2 274

Οι εκπαιδευτικοί δεν έμειναν μόνο στις διαμαρτυρίες καθώς όπως θα δείτε και στο πιο κάτω βίντεο μπήκαν στο κτίριο του Υπουργείου, έκαναν κατάληψη και περίμεναν να τελειώσει η συνεδρίαση του «Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου».

Η δράση της Ένωσης Τούρκων Εκπαιδευτικών Κύπρου (KTÖS) και της Ένωσης Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τούρκων Κύπρου (KTOEÖS) απέδωσε αποτελέσματα όπως αναφέρει η Yeniduzen καθώς η συνεδρίαση του «Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου» ακυρώθηκε με τα δύο σωματεία να παίρνουν κλήση για συνεδρίαση αύριο για διαβούλευση.

Ktos Ktoeos Eylem Bakanlik

KTÖS και KTOEÖS αντιστάθηκαν και τα κατάφεραν, καθώς η «Ανώτατη Συμβουλευτική Επιτροπή» είχε στην ατζέντα της Τροποποίηση του «Νόμου» για τους Εκπαιδευτικούς, ατζέντα για την οποία δεν υπήρξε διαβούλευση με τα σωματεία.

Μετά από πολύωρη αναμονή στο υπουργείο, ο «υφυπουργός Παιδείας» Aytunç Company ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση της «Ανώτατης Συμβουλευτικής Επιτροπής» δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ότι αύριο θα καλέσουν τα σωματεία σε διαβούλευση.

Παναγιώτης Βασιλείου

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.