Εκστρατεία Εθνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε ο Ερντογάν και πρόσφερε επτά μισθούς τουΕκστρατεία Εθνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας ότι ο ίδιος προσφέρει εφτά μηνιαίους μισθούς του στο ταμείο αυτό.

Στο διάγγελμά του έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι οι υποδομές υγείας της Τουρκίας τόσο σε προσωπικό όσο και σε φάρμακα αλλά και σε μονάδες εντατικής είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με άλλες χώρες, προσθέτοντας ότι η χώρα του έλαβε μέτρα για τον κορωνοϊό πολύ νωρίτερα από άλλες χώρες. Ανέφερε ότι για να ενισχύσουν τα ήδη υπάρχοντα νοσοκομεία ανοίγουν και άλλα νοσοκομεία, ενώ αυξάνουν και τα μέτρα σταδιακά. Όπως είπε, δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε και στον τομέα των τροφίμων.

Ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε ωστόσο τους πολίτες οι οποίοι δεν έχουν επείγοντα περιστατικά να μην επισκέπτονται τα νοσοκομεία. Πρόσθεσε ότι θα διασφαλίσουν ώστε να λαμβάνονται τα πιο αυστηρά μέτρα για να διασφαλίσουν την υγεία των εργαζομένων στις εταιρείες που ακόμη συνεχίζουν να παράγουν. “Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το καθετί για να εμποδίσουμε τη διάδοση του ιού”, ανέφερες. Αναφέρθηκε στην απόφαση για περιορισμούς στις υπεραστικές συγκοινωνίες, λέγοντας πως αν χρειαστεί θα γίνουν ανάλογοι περιορισμοί και στις αστικές συγκοινωνίες.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως η Τουρκία είναι μια χώρα που είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει την παραγωγή υπό κάθε περίσταση. “Καμιά απειλή δεν θα μας κάνει να εγκαταλείψουμε το στόχο μας. Επειδή εμείς είμαστε Τουρκία”, ανέφερε. Τέλος, είπε ότι προσφέρουν ένα επιπρόσθετο κονδύλι 6 δις τουρκικών λιρών για την υγεία.