Εκστρατεία ευαισθητοποίησης ΑΚΕΛ και ΕΔΟΝ κατά του μπούλινγκ


Ο εκφοβισμός, το μπούλινγκ, με όποια μορφή κι αν εκδηλώνεται, όπου κι αν εκδηλώνεται δεν μπορεί ποτέ να γίνει ανεκτός, τονίζει το γραφείο τύπου του ΑΚΕΛ, εγκαινιάζοντας μαζί με την ΕΔΟΝ, εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινωνίας -ιδιαίτερα της νεολαίας- για το φαινόμενο.

«Η κυπριακή κοινωνία πρέπει να ενωθεί για να καταπολεμήσει το φαινόμενο που πλήττει ιδιαίτερα παιδιά και νέους. Με αυτό το στόχο, το ΑΚΕΛ αρχίζει μια παράλληλη προσπάθεια, μέσα κι έξω από τη Βουλή.

Τo AKEΛ, σε συνεργασία με την ΕΔΟΝ, ξεκινά  σήμερα μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινωνίας -ιδιαίτερα της νεολαίας- για το φαινόμενο. Για να ακουστεί ένα ηχηρό ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ. Απευθυνόμαστε σε κάθε πολίτη, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε νέο και παιδί, σε κάθε φορέα και επαγγελματία και καλούμε τους πάντες σε συνεργασία και δράση για να καταπολεμήσουμε και να εξαλείψουμε το φαινόμενο που εκδηλώνεται στους σχολικούς χώρους αλλά και σε άλλους χώρους όπως στον αθλητισμό, τον στρατό, τους εργασιακούς χώρους, την οικογένεια και το κοινωνικό περιβάλλον και πλέον στο διαδίκτυο.

Αυτό το διάστημα συνεχίζουμε τις  διαβουλεύσεις με κρατικούς και κοινωνικούς φορείς, με την επιστημονική κοινότητα και άλλους επαγγελματίες για να διαμορφωθεί μια νέα σύγχρονη, ολοκληρωμένη και αποτελεσματική νομοθεσία για το φαινόμενο του bullying. Για να εκπονηθούν, δράσεις πρόληψης εντός της κοινωνίας και των σχολικών μονάδων, πολιτικές στήριξης των θυμάτων αλλά και προγράμματα παρέμβασης που απευθύνονται σε θύτες αλλά και σε μάρτυρες φαινομένων μπούλινγκ. Στοιχεία απαραίτητα που δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχουν.

Με αυτή την προσπάθεια μας θέλουμε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι σε αυτό τον αγώνα που πρέπει να ενώσει τους πάντες.

Με ισχυρό νομοθετικό πλαίσιο και δράσεις πρόληψης από τη μια και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας από την άλλη, πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι θα κάνουμε το σύνθημα πράξη».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.