“Μέσα από την φετινή εκστρατεία θέλουμε σαν ΕΔΟΝ να αναδείξουμε, μεταξύ άλλων, τα βασικά εργασιακά προβλήματα που αφορούν σήμερα την πλειοψηφία των νέων εργαζομένων”

Σε δηλώσεις προέβη ο Επικεφαλής Τμήματος Νέων Εργαζομένων της ΕΔΟΝ στη διάσκεψη τύπου με θέμα την εκστρατεία της ΕΔΟΝ με τίτλο «Αξιοπρέπεια στην Εργασία – Δουλειά με Δικαιώματα», 16 Απριλίου 2018 και ώρα 11:30 στα Γραφεία του Κ.Σ. της ΕΔΟΝ.

Αυτούσια η δήλωση

Το Τμήμα Νέων Εργαζομένων της ΕΔΟΝ, θα πραγματοποιήσει και φέτος την καθιερωμένη εκστρατεία του, κάτω από το τίτλο «Αξιοπρέπεια στην Εργασία – Δουλειά με Δικαιώματα». Η εκστρατεία ξεκινάει από σήμερα 16 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Μαΐου.
 
Μέσα από την φετινή εκστρατεία θέλουμε σαν ΕΔΟΝ να αναδείξουμε, μεταξύ άλλων, τα βασικά εργασιακά προβλήματα που αφορούν σήμερα την πλειοψηφία των νέων εργαζομένων, όπως είναι το επίπεδο των μισθών, ο κατώτατος και ο 13ος μισθός, οι ώρες απασχόλησης και οι υπερωρίες, η δουλειά την Κυριακή και οι αργίες, οι άδειες και το δικαίωμα οργάνωσης στο χώρο εργασίας.
 
Μέσα στα πλαίσια της φετινής μας προσπάθειας θα προσπαθήσουμε παράλληλα να γίνουμε δέκτες των προβλημάτων και των προβληματισμών των νέων εργαζομένων, καθώς θα προχωρήσουμε σε συλλογή σχετικών ερωτηματολογίων. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις σε όλες τις επαρχίες, συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, συζητήσεις και αρκετές άλλες πρωτοβουλίες.
 
Ως ΕΔΟΝ επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι αντιπαλεύουμε τη λογική που μας οδηγεί σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Απορρίπτουμε τις νεοφιλελεύθερες και αντεργατικές πολιτικές των κυβερνώντων που έχουν στο επίκεντρο τους την εξυπηρέτηση των λίγων και τη συρρίκνωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
 
Βρισκόμαστε στο πλευρό του κάθε νέου και νέας και παλεύουμε για το δικαίωμα σε μια σταθερή δουλειά με δικαιώματα.