Εκστρατεία τροχαίας Λεμεσού για ορθή χρήση διάβασης πεζών

Έλα στο Google News

Προβλήματα στην ορθή χρήση των διαβάσεων πεζών, ιδιαίτερα από τουρίστες, διαπιστώνει η τροχαία Λεμεσού, η οποία οργάνωσε σήμερα εκδήλωση αφιερωμένη στην Οδική Ασφάλεια υπό τον τίτλο «Στοχεύω τη Ζωή – Κάνω Ορθή Χρήση της Διάβασης Πεζών Τύπου Γρηγόρη και Σταμάτη».

Μέλη της τροχαία διένειμαν σε διάβαση πεζών επί του παραλιακού δρόμου, από τις 10.00 μέχρι τις 12.00, ειδικό διαφωτιστικό έντυπο στους πεζούς, με καθοδήγηση και παραστατική επεξήγηση ως προς την ορθή χρήση της διάβασης πεζών.

Στο σημείο της διανομής των ενημερωτικών φυλλαδίων βρέθηκε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, Κύπρος Μιχαηλίδης, ο οποίος δήλωσε πως «έχουμε εντοπίσει ότι ιδιαίτερα στην παραλιακή περιοχή, υπάρχουν αρκετοί ξένοι τουρίστες που διασταυρώνουν χωρίς να λαμβάνονται τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν», προσθέτοντας ότι στόχος της Αστυνομίας γενικά και της Τροχαίας ειδικά, είναι να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα και τραυματισμοί, από τη λανθασμένη χρήση των διαβάσεων πεζών.

Ο κ. Μιχαηλίδης κάλεσε το κοινό, ντόπιους και ξένους, να εφαρμόζουν σωστά τις οδηγίες για χρήση των διαβάσεων πεζών και των όποιων υποδείξεων της τροχαίας.

Το ειδικό διαφωτιστικό έντυπο, που αναγράφει τις οδηγίες σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά-Αγγλικά-Ρώσικα), διανεμήθηκε επίσης σε ξενοδοχεία και καφετέριες της τουριστικής περιοχής.

ΚΥΠΕ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.