Έκτακτα στις 17:00 στο Υπ. Παιδείας για αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε στις πέντε το απόγευμα στο Υπουργείο παιδείας ο Υπουργός Πρόδρομος Προδρόμου με θέμα συζήτησης το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία για τη νέα χρονιά. Στη συνάντηση κλήθηκαν οι οργανώσεις ΠΟΕΔ ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ όπως και οι οργανωμένοι γονείς, προδημοτικής δημοτικής ειδικής και μέσης εκπαίδευσης.

Περισσότερο από ορατό είναι το ενδεχόμενο οι μαθητές να μην πάνε τη Δευτέρα στα σχολεία αφού όπως όλα δείχνουν θα οδηγηθούμε προς αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Μιλώντας μετά το πέρας της κρίσιμης σύσκεψης στο Υπουργείο, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως θα τηρηθούν υγειονομικά πρωτόκολλα κατά το παράδειγμα του Μαΐου και αναφέρθηκε σε ιδιαίτερα απαιτητικό έργο.

«Τα σχολεία πρέπει να είναι και θα είναι έτοιμα», είπε, σημειώνοντας ωστόσο πως έγινε εισήγηση από τους οργανωμένους γονείς της Μέσης Εκπαίδευσης για αναβολή της χρονιάς ελέω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους μαθητές.

«Θα λάβουμε αποφάσεις τις επόμενες ώρες», εξήγησε, «τόσο για την εισήγηση όσο και για το αίτημα των οργανώσεων για τη χρήση μάσκας από τους εκπαιδευτικούς».

Ο Πρόδρομος Προδρόμου είπε, πως το Υπουργείο Παιδείας είναι σε συνεχείς σκέψεις σχετικά με τον καύσωνα και τη λειτουργία των σχολείων.

Τηλεφωνικές γραμμές για γονείς

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανακοινώνει τη λειτουργία, από την ερχόμενη Δευτέρα, των πιο κάτω τηλεφωνικών γραμμών με τις οποίες θα μπορούν να επικοινωνούν οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς/κηδεμόνες και το κοινό ευρύτερα για πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων ή και για άλλα θέματα που σχετίζονται με την πανδημία στα σχολεία.

Οι γραμμές που θα λειτουργήσουν για γονείς/κηδεμόνες και το κοινό είναι:

Για τη Δημοτική Εκπαίδευση: 22800800

Για τη Μέση Γενική και Μέση Τεχνική Εκπαίδευση: 22800755

Οι γραμμές που θα λειτουργήσουν για τους εκπαιδευτικούς είναι:

Για τη Δημοτική Εκπαίδευση: 22800756

Για τη Μέση Γενική και Μέση Τεχνική Εκπαίδευση: 22800772

Στόχος του ΥΠΠΑΝ με τη λειτουργία των γραμμών είναι να υπάρχει πλήρης ενημέρωση, αλλά και πληροφόρηση, να συνεργαστούμε όλοι και να εξασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων κάτω από τις ιδιάζουσες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας.

Οι γραμμές  θα λειτουργούν από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 8.30 π.μ. μέχρι τη 1.30 μ.μ.