Έκτακτη Γενική Συνέλευση από το ΔΣ του Κλάδου Προσωπικού Φυλακών – Ενδεχόμενο δυναμικών μέτρων

Στη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Κλάδου Προσωπικού Φυλακών, την προσεχή Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022, και ώρα 7.00 μ.μ., στην αίθουσα προσωπικού Φυλακών, προχωρεί το ΔΣ του Κλάδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Προσωπικού Φυλακών, σε σημερινή σύσκεψη του στα γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ, ασχολήθηκε επισταμένα με τα προβλήματα και τα διαχρονικά αιτήματα των δεσμοφυλάκων.

Στις διεξαγόμενες διαβουλεύσεις, με την εμπλοκή και της ΠΑΣΥΔΥ με τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών, στα ζωτικά θέματα της υποστελέχωσης του προσωπικού και της απουσίας ικανοποιητικών προοπτικών ανέλιξης, καθώς και στο θέμα της αναβάθμισης των μισθολογικών κλιμάκων από Α2-Α5-Α7(ii) σε Α3-Α5-Α7(ii), παράλληλα προς το αίτημα για την παραχώρηση σε όλο το προσωπικό μηνιαίου επιδόματος επικινδυνότητας και ασφάλειας, το ύψος του οποίου θα πρέπει να καθορισθεί.

Στο παρόν στάδιο η επίσημη πλευρά παρουσιάζεται έτοιμη να συζητήσει και να ικανοποιήσει τα αιτήματα της υποστελέχωσης και της παραχώρησης πρόσθετων θέσεων προαγωγής στα διάφορα ανελικτικά επίπεδα, ενώ για τα θέματα της αναβάθμισης των κλιμάκων και της παραχώρησης επιδόματος, «δεν διαφαίνεται να είναι έτοιμη να τα ικανοποιήσει στο παρόν στάδιο».

Ενόψει των πιο πάνω, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Δ.Σ. αποφάσισε όπως προχωρήσει στη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Κλάδου την προσεχή Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022, και ώρα 7.00 μ.μ., στην αίθουσα προσωπικού Φυλακών, για να σταθμίσει τα δεδομένα όπως έχουν δημιουργηθεί και να αποφασίσει δυναμικά μέτρα αντίδρασης μη αποκλειομένων και απεργιακών κινητοποιήσεων, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Λόγω της σοβαρότητας των εγειρόμενων ζητημάτων, το Δ.Σ. υπογραμμίζει την ανάγκη για συμμετοχή όλων των μελών του Κλάδου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.