Έκτακτη κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε ο  KitasWeather

Ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι αναμένεται από ώρα σε ώρα να επηρεάσουν της περιοχή μας λόγω κλειστού χαμηλού στη μέση τροπόσφαιρα, ενώ πιο οργανωμένη διαταραχή αναμένεται να μας επηρεάσει προοδευτικά τις επόμενες μέρες.

Αρκετές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, όπου κάποιες από αυτές θα είναι έντονες. Οι καταιγίδες θα είναι κυρίως μονοκυτταρικές (Pulse Severe) και πολυκυτταρικές. Ο κύριος κίνδυνος κατά την περίοδο της προειδοποίησης είναι τα μεγάλα ύψη βροχής λόγω της έντασης και αργής κίνησης των καταιγίδων, οι ισχυροί ριπαίοι άνεμοι που ενδεχομένως να συνοδεύουν τις καταιγίδες και χαλάζι που ενδεχομένως να φτάνει τα 2 εκατοστά, με πιθανότητα χαλαζόστρωσης. Τοπικά, οι ποσότητες βροχής ενδέχεται να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 35 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών ή μικρότερο.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά το νησί, ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο λόγω συσσώρευσης νερού ή και χαλαζιού στο οδόστρωμα, καθώς και λόγω υπερχειλίσεων ποταμών και χειμάρρων, πιθανότητα μεμονωμένων πλημμύρων, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες, ενώ το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό για να μη θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Ισχύει από: 13:00 Τ.Ω, 18/02/2020. Μέχρι 17:00 Τ.Ω, 18/02/2020

Ώρα έκδοσης: 11:30 Τ.Ω, 18/02/2020

Μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί πλησίον αυτών των περιοχών αλλά όσο απομακρυνόμαστε από αυτές τις περιοχές, οι πιθανότητες μειώνονται σημαντικά.