Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών για έγκριση κονδυλίων για ζημιές πυρκαγιάς

Κρανίου τόπος οι περιοχές όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα στην επαρχία Λεμεσού.

Την ετοιμότητα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών να συνεδριάσει έκτακτα, ανά πάσα στιγμή, έτσι ώστε να βοηθήσει στην έγκριση οποιουδήποτε κονδυλίου πρέπει τάχιστα να αποδοθεί προς αποκατάσταση των ζημιών από την καταστροφική πυρκαγιά και βοήθεια προς τους πληγέντες, εξέφρασε προς το Υπουργείο Οικονομικών, η Πρόεδρος της Επιτροπής Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, η κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι η Επιτροπή συνεδρίασε «μέσα στο βαρύ κλίμα, συνεπεία των καταστροφικών πυρκαγιών στην περιοχή Ταμασού, τις αμέσως προηγούμενες ημέρες» και εξέφρασε την οδύνη και τον συγκλονισμό των μελών της Επιτροπής για τον χαμό των τεσσάρων ανθρώπων, αλλά και τον συγκλονισμό μας, όπως είπε, «για την τεράστια καταστροφή που έχει υποστεί ο τόπο μας».

Έχουν χαθεί οι κόποι μιας ζωής, έχουν χαθεί περιουσίες, το εισόδημα συνανθρώπων μας, που θα αντιμετωπίζουν δυσκολίες και η βοήθεια που οφείλεται σε αυτούς πρέπει να φθάσει σε αυτούς γρήγορα, πρόσθεσε.

Για αυτό το λόγο, πρόσθεσε η κ. Ερωτοκρίτου, “επαναλάβαμε την ετοιμότητα μας οποτεδήποτε η Επιτροπή Οικονομικών να επιτελέσει το έργο και την ευθύνη που έχει για να μπορέσει η πολιτεία να συμπαρασταθεί άμεσα και να βοηθήσει τους πληγέντες συνανθρώπους μας οι κόποι και τα σπίτια των οποίων έχουν καταστραφεί συνεπείας της καταστροφικής πυρκαγιάς”.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.