Έκτακτη σύσκεψη στο αεροδρόμιο Λάρνακας για τον Κοροναϊό

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται στις 12 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μεταξύ της διαχειρίστριας εταιρείας Hermes και των Ιατρικών Υπηρεσιών για το θέμα του κοροναϊού. Αναμένεται ότι θα γίνει ενημέρωση για το σχέδιο δράσης που έχει εκπονηθεί, σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα του κοροναϊού στην Κύπρο. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Hermes Airports, από το Υπουργείο Υγείας και τις ιατρικές υπηρεσίες αλλά και εκπρόσωποι εταιρειών που διοργανώνουν ταξίδια προς την Κίνα.

Την ίδια ώρα, στην εφαρμογή των πρώτων μέτρων σε αεροδρόμια και λιμάνια, προχώρησαν οι αρμόδιες Aρχές της Κύπρου, ενεργώντας προληπτικά γύρω από το ενδεχόμενο εισαγωγής στη χώρα μας, του νέου κοροναϊού που εμφανίστηκε στην Κίνα. Ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι οι ταξιδιώτες που έρχονται από την Κίνα στην Κύπρο απαντούν σε ερωτηματολόγια που τους δίνονται, ούτως ώστε να διαπιστωθεί η συσχέτισή τους με τις περιοχές όπου εμφανίστηκε ο κοροναϊός. Επίσης είπε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε εγρήγορση αλλά σημείωσε ότι δεν πρέπει να κινδυνολογούμε.

Επίσης, το πρωί έγινε σύσκεψη των Ιατρικών Υπηρεσιών με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων για επιχειρησιακό πλάνο μεταφοράς τυχόν ασθενών. Μάλιστα, φέρεται να έχει ήδη εξευρεθεί κατάλληλος χώρος στη Λευκωσία, για τυχόν νοσηλεία κάποιου που ύποπτου κρούσματος.