Έκτακτο Διοικ. Συμβούλιο συγκάλεσε η ΠΟΕΔ για τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών κ. Αντρέα Νικηφόρου, παρίσταται στην έναρξη της πιλοτικής φάσης του προγράμματος «Door to Door».

Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο συγκάλεσε η ΠΟΕΔ την Πέμπτη για να εξετάσει τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση του Άστρα η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου έκανε λόγο για οικονομίστικη προσέγγιση από πλευράς Υπουργείο Παιδείας, σε ότι αφορά την στελέχωση των σχολείων.

Η κ. Βασιλείου εκφράζοντας την αγανάκτηση της, είπε ότι το Υπουργείο Παιδείας δημιουργεί σχολεία δύο ταχυτήτων. Αναφερόμενη στα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία, σημείωσε ότι μόλις 50 σχολεία είναι στελεχωμένα ώστε να γίνεται εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, ενώ 110 σχολεία, στα οποία υπάρχουν περισσότερα παιδιά – μετανάστες, παραμένουν στο περίμενε. Έθεσε την ίδια ώρα, και το θέμα του καθεστώτος αγοράς υπηρεσιών, λέγοντας ότι δεν έχει θέση στην εκπαίδευση και ξεκαθαρίζοντας ότι η ΠΟΕΔ δεν θα δεχτεί, τα σχολεία να στελεχωθούν χωρίς μόνιμο προσωπικό.

Η πρόεδρος της ΠΟΕΔ αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό στην Επταγώνια, όπου 4 μαθητές από την Αίγυπτο γράφτηκαν εκπρόθεσμα στο σχολείο. Είπε ότι το Υπουργείο Παιδείας ενημερώθηκε από την Παρασκευή, και ενώ αναμενόταν να δείξει ευαισθησία, απάντησε ότι δεν μπορεί να γίνει πρόσληψη επιπρόσθετου δασκάλου για να μπορέσουν να φοιτήσουν τα παιδιά εκεί. Η κ. Βασιλείου ανέφερε ότι οι μαθητές μετακινήθηκαν σε άλλα σχολεία τα οποία βρίσκονται 30-40 λεπτά μακριά.

Σε ότι αφορά το θέμα των σχολικών συνοδών, είπε ότι ιδιαίτερα στη Λεμεσό οι ανάγκες αυξήθηκαν, προσθέτοντας ότι εντείνεται το φαινόμενο οι συνοδοί να μοιράζονται περισσότερα παιδιά.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.