Εκτάκτως να τεθεί το θέμα των διαρροών στην Επ.Παιδείας ζητά το ΑΚΕΛ

Καταγγελίες Γιώργου Κ.Γεωργίου για σχέσεις υποψηφίων με θεματοθέτες

Εκτάκτως προς συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής έχει ζητήσει το ΑΚΕΛ να τεθεί το όλο θέμα μετά το φιάσκο των εξετάσεων στα πλαίσια του Νέου Συστήματος Διορισμού.


Όπως δήλωσε στον “Διάλογο” ο βουλευτής Γιώργος Κ.Γεωργίου, το ΑΚΕΛ επίμονα από χθες το βράδυ έχει ζητήσει να τεθεί το όλο θέμα στην παρουσία τόσο του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή όσο και αρμόδιων Λειτουργών καθώς και των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Παράλληλα σήμερα το ΑΚΕΛ εξασφάλισε και τη συναίνεση των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύης και του ανεξάρτητου βουλευτή Παύλου Μυλωνά και προς τον σκοπό αυτό έχει σταλεί και σχετική επιστολή.

Ωστόσο όπως κατάγγειλε ο κ.Γεωργίου παρουσιάζεται μια κωλυσιεργία εκ μέρους του Προέδρου της Επιτροπής Κυριάκου Χατζηγιάννη. «Ζητήσαμε να τεθεί το θέμα ώστε να ενημερωθεί η Βουλή τι συνέβη και ποιες ενέργειες γίνονται για να διασφαλιστεί η πληγείσα αξιοπιστία και φερεγγυότητα του συστήματος των εξετάσεων αλλά και να αποφευχθούν βεβιασμένες ενέργειες που ενδεχομένως να μας οδηγήσουν σε ένα νέο φιάσκο».

Παράλληλα ο Γιώργος Κ.Γεωργίου κατάγγειλε πως σύζυγος ενός από τους θεματοθέτες είναι υποψήφια στις εξετάσεις.


Όπως είπε κατέχει τα στοιχεία και αν χρειαστεί αυτά θα δημοσιοποιηθούν.

Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις στην όλη διαδικασία και όχι μόνο, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ είπε πως θα πρέπει να ρωτηθεί για όλα αυτά και ο Γενικός Εισαγγελέας.

Ελένη Κωνσταντίνου

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.