Εκτάκτως στο Σ.Α το θέμα των Βαρωσίων

Έλα στο Google News

Δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να υπάρξει γραπτή προεδρική δήλωση του Σ.Α, με την οποία θα καταδικάζεται η απόφαση της Τουρκίας για άνοιγμα μέρους της κλειστής περιοχής των Βαρωσίων.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΣΤΡΑ Πανίκος Παναγιώτου, σήμερα το Σ.Α θα συνεδριάσει ξεχωριστά για τις χθεσινές αποφάσεις που ανακοίνωσαν οι κύριοι Τατάρ και Ερτογάν, και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές αναμένεται να υπάρξει ομόφωνη καταδίκη.

Το Σ.Α αναμένεται να καταδικάσει κάθε μονομερή ενέργεια που είναι σε αντίθεση με τα ψηφίσματα για την Αμμόχωστο και θα ζητήσει όπως επαναρχίσουν άμεσα οι συνομιλίες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στο μεταξύ σήμερα το Σ.Α θα συνεδριάσει για να εξετάσει και τις 2 εκθέσεις του Γ.Γ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και τις καλές του υπηρεσίες στο κυπριακό.

Θα υπάρξει ενημέρωση του σώματος από την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Θέτει το ζήτημα και η Γαλλία

Η Γαλλία, που προεδρεύει τώρα του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα θέσει το θέμα των Βαρωσίων ενώπιον του σώματος.

Η γαλλική κυβέρνηση ζητά συμμόρφωση της Τουρκίας με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 και 789.

Σε γραπτή του δήλωση, ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι μετά την επικοινωνία του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ζαν Ιβ Λεντριάν, η Γαλλία εκφράζει βαθιά ανησυχία για το μονομερές και μη συντονισμένο βήμα της Τουρκίας το οποίο όπως αναφέρει αποτελεί πρόκληση και υπόσκαψη των προσπαθειών για επανέναρξη διαπραγματεύσεων για το κυπριακό.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.