Εκτεταμένοι έλεγχοι από το Τμήμα Τελωνείων για αδασμοαφορολόγητα καπνικά προϊόντα

Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων διενήργησαν συντονισμένους, εκτεταμένους ελέγχους σε αποσκευές επιβατών που θα αναχωρούσαν με πτήσεις από το Αεροδρόμιο Λάρνακας με προορισμό αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, τις τελευταίες μέρες, στη διάρκεια των οποίων κατασχέθηκαν αδασμοαφορολόγητα καπνικά προϊόντα. Έλεγχοι έγιναν και στο σημείο διέλευσης στον Άγιο Δομέτιο.

Ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων αναφέρει ότι στις 18 Ιανουαρίου σε αποσκευή επιβάτη, εντοπίστηκαν 70 συσκευασίες των 50 γραμμαρίων καπνού και 24 συσκευασίες των 200 τεμαχίων τσιγάρων.

Σε αποσκευή άλλου επιβάτη, εντοπίστηκαν επτά συσκευασίες των 50 γραμμαρίων καπνού, έξι συσκευασίες των 200 τεμαχίων τσιγάρων και 10 συσκευασίες των 20 τεμαχίων τσιγάρων.

Εξάλλου σε αποσκευή έτερου επιβάτη, εντοπίστηκαν 23 συσκευασίες των 200 τεμαχίων τσιγάρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 19 του μήνα εντοπίστηκαν δύο αποσκευές επιβάτη, οι οποίες περιείχαν 122 συσκευασίες των 200 τεμαχίων τσιγάρων.

Σημείο διέλευσης Αγίου Δομετίου

Στις 21 Ιανουαρίου σε έλεγχο των διερχομένων από το Σημείο Διέλευσης του Αγίου Δομετίου, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, εντόπισαν σε όχημα και κατάσχεσαν 25 συσκευασίες των 200 τεμαχίων τσιγάρων και 220 συσκευασίες των 50 γραμμαρίων καπνού. Κατασχέθηκε επίσης, το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά των καπνικών προϊόντων στις ελεύθερες περιοχές.

Οι ύποπτοι παραδέχτηκαν ότι αγόρασαν τα αδασμοαφορολόγητα καπνικά προϊόντα από τις κατεχόμενες περιοχές στις οποίες η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο και τις μετέφεραν παράνομα στις ελεύθερες περιοχές, με σκοπό τη μεταφορά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Και για τις πέντε υποθέσεις έγινε αποδοχή για εξώδικο συμβιβασμό των αδικημάτων με την καταβολή της συνολικής χρηματικής πληρωμής των 19.900 ευρώ και εγκατάλειψη των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων.

Το όχημα επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του με την καταβολή ποσού απόδοσης 500 ευρώ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy