Εκτεθειμένος ο υπουργός Δικαιοσύνης – Ιδού το εξώδικο των 300 ευρώ (εικόνα)

Εκτεθειμένος είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος επιχείρησε να διαψεύσει την αποκάλυψή μας ότι η Αστυνομία επέβαλε σήμερα πρόστιμο 300 ευρώ σε άτομο με νοητική αναπηρία.

Διαβάστε επίσης: Επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ σε άτομο με νοητική αναπηρία!

Ο κ. Σαββίδης ισχυρίστηκε ότι η αποκάλυψή μας ήταν ψευδής επειδή δεν έχει ψηφιστεί ακόμα ο σχετικός νόμος που διέπει την αύξηση του σχετικού προστίμου. Όπως όμως αποδεικνύει το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύουμε, το εξώδικο εκδόθηκε. Κάτι που σημαίνει ότι ήταν όχι μόνο ηθικά αλλά και νομικά απαράδεκτο…

Επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ σε άτομο με νοητική αναπηρία!

Απαράδεκτη στάση επέδειξαν μέλη της Αστυνομίας σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας όπου επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ σε άτομο με νοητική αναπηρία για παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας. Το πρόσωπο αυτό αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και είναι αδύνατο να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες που αφορούν στη διακίνηση.

Όπως αποκάλυψε με καταγγελία της η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά, το πρόσωπο αυτό ήταν σήμερα το πρωί καθ΄οδόν σε υποκατάστημα τράπεζας για να πάρει τα χρήματα από αναπηρικό επίδομα που λαμβάνει όταν ανακόπηκε από αστυνομικούς για έλεγχο. Μολονότι είναι εξόφθαλμο ότι πρόκειται για άτομο με νοητική υστέρηση, οι αστυνομικοί επέμειναν και χωρίς να επιδείξουν ελάχιστη κατανόηση, εξάντλησαν την αυστηρότητά τους επιβάλλοντας του πρόστιμο 300 ευρώ, όπως κατήγγειλε η βουλευτής του ΑΚΕΛ.

“Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων αλλά όσοι έχουν αναλάβει αυτή την ευθύνη θα πρέπει να έχουν την ανάλογη ευαισθησία και απαραίτητη ικανότητα να ξεχωρίζουν ποιοι έχουν ως στόχο να παραβιάσουν τα μέτρα και ποιοι δεν τα έχουν κατανοήσει.
Σε τέτοιες στιγμές δεν πρέπει να χάνεται η ανθρωπιά αλλά αντιθέτως θα πρέπει να κυριαρχεί” δήλωσε η Σκεύη Κουκουμά.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.