ΑΚΕΛ Λάρνακας: Επιτακτική η ανάγκη ανέγερσης σχολικής μονάδας στο χώρο του Διανελλείου

Το πολυσυζητημένο θέμα της ανάγκης ανέγερσης σχολικής μονάδας στο χώρο του Διανελλείου Γυμνασίου ανέδειξε ξανά το ΑΚΕΛ Λάρνακας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη παραμένει και γι’ αυτό το ζήτημα εκτεθειμένη στα μάτια των Λαρνακέων.


Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ στη Λάρνακα υποδεικνύει ότι η απραξία σε σχέση με το χώρο του Διανελλείου Γυμνασίου στην πόλη είναι χαρακτηριστική της αδιαφορίας με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη Λάρνακα και τα προβλήματά της. Η απερχόμενη κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, προσθέτει, είναι κατ’ εξακολούθηση εκτεθειμένη στα μάτια των Λαρνακέων.

Το ΑΚΕΛ, σημειώνει, έχει αναδείξει και προωθήσει τα τελευταία χρόνια σε διάφορα επίπεδα (Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, Σχολική Εφορεία κ.ά.) και μέσα από συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους υπουργούς το θέμα της ανάγκης ανέγερσης σχολικής μονάδας στο χώρο του Διανελλείου Γυμνασίου.

«Εισπράξαμε υποσχέσεις και χρονοδιαγράμματα που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ», αναφέρει το ΑΚΕΛ Λάρνακας. Τονίζει ακόμα ότι το διακύβευμα για το θέμα του γυμνασίου, που χρονολογείται, δεν είναι ο αποχαρακτηρισμός του χώρου αλλά οι ανάγκες της Λάρνακας και η ρήτρα του κληροδοτήματος για ανέγερση σχολικής μονάδας.

«Είναι γεγονός ότι εκ μέρους της Διαχειριστικής Επιτροπής του Διανελλείου Ορφανοτροφείου υπήρχε η πρόθεση και επήλθε συμφωνία με την κυβέρνηση για ανταλλαγή του χώρου του Διανελλείου με χαλίτικη γη. Συμφωνία, όμως, η οποία δεν τηρήθηκε από πλευράς κυβέρνησης», προσθέτει.

Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ μένει εκτεθειμένη για αθέτηση υποσχέσεων, καταλήγει το ΑΚΕΛ Λάρνακας.