Έκθεση εικαστικών τεχνών και αφίσας του Συνδέσμου Μονογονιών

Ο Παγκύπριος Σύνδεσµος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων σε συνεργασία µε το ∆ίκτυο ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών και το Τµήµα Καλών και Εφαρµοσµένων Τεχνών του ΤΕΠΑΚ διοργανώνει Έκθεση ζωγραφικής, εικαστικών τεχνών και καλλιτεχνικής αφίσας µε αφορµή την Παγκόσµια Ηµέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, κάτω από τον τίτλο: «Η σηµασία της τέχνης στην αντιµετώπιση της βίας κατά των γυναικών»

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 25 Νοεµβρίου, στις 7µ.µ., στο ∆ηµοτικό Κέντρο Πάνος Σολοµωνίδης στη Λεµεσό ενώ η έκθεση θα παραµείνει ανοιχτή για το κοινό στις 26 και 27 Νοεµβρίου από τις 11π.µ. µέχρι τις 6µ.µ.


Ο   Παγκύπριος Σύνδεσµος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων διοργανώνει κάθε χρόνο µε µεγάλη επιτυχία από το 2015, Έκθεση ζωγραφικής  µε θέµα που προέρχεται κάθε φορά από την ανάγκη αντιµετώπισης των προβληµάτων των ευάλωτων οµάδων γυναικών.

Η φετινή, 5η Έκθεση, γίνεται µε αφορµή την Παγκόσµια Ηµέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και στοχεύει στην ανάπτυξη συνεργειών µε την ευρύτερη κοινωνία, αξιοποιώντας την τέχνη ως εργαλείο διοχέτευσης των σωστών µηνυµάτων προς την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν καλεστεί να συµµετάσχουν µε έργα τους φοιτητές του Τµήµατος Καλών και Εφαρµοσµένων Τεχνών του ΤΕΠΑΚ εµπλέκοντας και ευαισθητοποιώντας τους φοιτητές. Μάλιστα για πρώτη φορά στην έκθεση θα φιλοξενηθεί και τµήµα  καλλιτεχνικής αφίσας µε έργα φοιτητών.


Στην Έκθεση θα βραβευτούν τα πρώτα 3 έργα εικαστικών τεχνών και τα πρώτα 3 έργα καλλιτεχνικής αφίσας. Τόσο τα βραβευθέντα και άλλα έργα όσο και αφίσες των φοιτητών θα φιλοξενηθούν σε ηµερολόγιο που θα εκδόσει ο Σύνδεσµος σε µια προσπάθεια διάδοσης και στήριξης του έργου του.

Στην έκθεση συµµετέχουν επίσης µε έργα τους, εκτός διαγωνισµού, άλλοι 47 επαγγελµατίες και ερασιτέχνες ζωγράφοι.

Σηµαντικό µέρος των πωλήσεων θα προσφερθεί από τους καλλιτέχνες στον Παγκύπριο Σύνδεσµο Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων για τη χριστουγεννιάτικη – και όχι µόνο – στήριξη φτωχών µονογονεϊκών οικογενειών.


Την έκθεση θα χαιρετίσει η κα. Αργεντούλα Ιωάννου, πρόεδρος του Συνδέσµου και τα εγκαίνια θα τελέσει η Υπουργός ∆ικαιοσύνης και ∆ηµόσιας Τάξης κα Στέφη ∆ράκου. Θα ακολουθήσει δεξίωση

Τόσο η δράση αυτή όσο και πολλές άλλες δράσεις του Συνδέσµου εντάσσεται στην προσπάθεια διαφώτισης ενάντια στη βία κατά των γυναικών  στην οποία σύµφωνα µε την Συµβαση της Κωνσταντινούπολης όλοι έχουµε ευθύνη να συµβάλουµε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.