Εκθεση με έργα ατόμων με θέματα ψυχικής υγείας εγκαινιάζεται στις 24 Μαΐου

Εκθεση ζωγραφικής και κεραμικής ατόμων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, κάτω από το γενικό μήνυμα «Ζωγραφίζω κατά των προκαταλήψεων», οργανώνει ο Σύνδεσμος Προστασίας της Ψυχικής Υγείας (ΣΠΨΥ), σε συνεργασία με τις Μονάδες Εργασιακής Αποκατάστασης (ΔΥΨΥ – ΟΚΥπΥ). Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η Υπουργός Υγείας, Δρ Πόπη Κανάρη, στις 24 Μαΐου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Στροβόλου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για επανένταξη στην κοινωνία ατόμων που αντιμετωπίζουν ψυχικές προκλήσεις και περιλαμβάνει περισσότερα από 70 έργα, 13 καλλιτεχνών, από τη Λευκωσία, τη Λάρνακα και την Πάφο.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 26 Μαΐου (ώρες λειτουργίας: 9:30 – 12:30 & 16:00 – 20:00).

Σημειώνεται ότι τα έσοδα θα δοθούν στους ίδιους τους καλλιτέχνες.

Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Κάλια Σοφοκλέους εκ μέρους του Δημάρχου Στροβόλου και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, Δρ Άννα Παραδεισιώτη.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της 4ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας (22–28 Μαΐου), την οποία διοργανώνει η μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή οργάνωση ψυχικής υγείας Mental Health Europe. Το φετινό θέμα της εβδομάδας είναι «Ψυχικά Υγιείς Κοινότητες» και στόχος είναι να ενισχυθεί η κατανόηση και η γνώση για την ψυχική υγεία.

Το ΚΥΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy