Έκθεση γεγονότων ζήτησε ο ΟΚΥπΥ για τη γυναίκα που έχασε τα δίδυμα της γιατί δεν είχε €30

Έκθεση γεγονότων για το περιστατικό με την γυναίκα αφρικανικής καταγωγής που έχασε τα δίδυμα που κυοφορούσε στο Μακάρειο Νοσοκομείο ζήτησε ο ΟΚΥπΥ από τον Διευθυντή του Νοσοκομείου. Ενδεχομένως μάλιστα, να διοριστεί και ερευνών λειτουργός για να εξετάσει τι ακριβώς συνέβη.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα, σύμφωνα με τα όσα έχουν λεχθεί, φαίνεται να εκδιώχθηκε από το Μακάριο γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει τα 30 ευρώ της επίσκεψης. Σημειώνεται επίσης ότι η γυναίκα είχε απευθυνθεί στο Μακάρειο άλλες τρεις φορές και πάντα είχε την ίδια αντιμετώπιση, ενώ την τελευταία φέρεται να είχε πόνους και πυρετό και τελικά έχασε τα δίδυμα της. Η γυναίκα είναι αναγνωρισμένη πρόσφυγας, ωστόσο όπως είπε και χθες ο εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας στον Άστρα, έπρεπε να εξυπηρετηθεί ούτως ή άλλως.

Ο Υπουργός Υγείας ζήτησε έρευνα για το περιστατικό, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε να διαφανεί κατά πόσο λανθασμένοι χειρισμοί οδήγησαν στο να χάσει τα παιδιά της η γυναίκα. Από το Υπουργείο Υγείας γίνεται λόγος για μια πολύ περίπλοκη υπόθεση και αναμένεται η ολοκλήρωση της έρευνας από τον ΟΚΥπΥ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.