Το σημαντικό έργο που έκανε η παρούσα Κυβέρνηση ως προς την καταπολέμηση της διαφθοράς και της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, καταγράφει η Έκθεση Αξιολόγησης της Κύπρου από την Επιτροπή MONEYVAL του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο.

Κληθείς μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου να σχολιάσει την έκθεση της Moneyval, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «ευτυχώς που υπάρχουν και τρίτοι αντικειμενικοί κριτές στο εξωτερικό και μάλιστα του επιπέδου της Moneyval και  καταγράφουν το σημαντικό έργο που έκανε η παρούσα Κυβέρνηση ως προς την καταπολέμηση της διαφθοράς και της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων».

Ο κ. Κούσιος είπε ακόμη ότι «μετά και τα ευρήματα της Moneyval, όπως τα έχει αναπτύξει ο Υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του, ελπίζουμε ότι κάποιοι που θέλουν να δημιουργούν νοσηρό κλίμα στην πολιτική ζωή του τόπου», όπως ανέφερε, «να αναθεωρήσουν αυτή τη στρατηγική, αν θέλουν πραγματικά να είναι αξιόπιστοι στα μάτια των συμπολιτών μας».

«Είναι θέση μας ότι δεν είναι επιτρεπτό να συνεχίσουμε να υποβαθμίζουμε μόνοι μας την Κύπρο στα μάτια των ξένων και των τρίτων, όταν έγκυρες Αρχές και θεσμοί αναγνωρίζουν την υπερπροσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια από την Κυπριακή Δημοκρατία για την καταπολέμηση του ξεπλύματος παράνομου χρήματος», κατέληξε.