Έκθεση Πεπραγμένων για το 2021 παρέδωσε το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου στον ΥΠΟΙΚ

Την Έκθεση Πεπραγμένων για το 2021 παρέδωσε ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου στον Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου, στην Έκθεση, γίνεται ειδική αναφορά στο έργο της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, “η οποία διαμορφώθηκε και ολοκληρώθηκε μέσα από ένα εντατικό διάλογο με ένα ευρύ φάσμα φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα”.

“Το Συμβούλιο εργάστηκε εντατικά κατά το 2021 για την ολοκλήρωση της νέας Στρατηγικής «Όραμα 2035» και την επιλογή του νέου οικονομικού μοντέλου, το οποίο είναι προσανατολισμένο στην ενίσχυση της βιωσιμότητας, της ανθεκτικότητας, αλλά και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, σημαντικός σταθμός για το Συμβούλιο κατά το 2021 ήταν και η συμβολή του στην ετοιμασία του εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως λέει.

Στην Έκθεση Πεπραγμένων γίνεται επίσης παρουσίαση της 2ης Έκθεσης Ανταγωνιστικότητας για την Κύπρο η οποία καταγράφει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τις αδυναμίες αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία, και παρέχει συστάσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου, ο Υπουργός Οικονομικών ευχαρίστησε το Συμβούλιο “για την ενημέρωση και την εξαιρετική εργασία που διεξάγεται, καθώς και για την αγαστή συνεργασία που έχει μαζί του”, και τόνισε ότι αριθμός μέτρων που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση προέρχονται από συγκεκριμένες εισηγήσεις του Συμβουλίου.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι τυχαία η καλή επίδοση της κυπριακής οικονομίας που παρατηρήθηκε κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, ούτε τυχαίος είναι και ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας που παρατηρείται τώρα. “Σε αυτά, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν οι εισηγήσεις του Συμβουλίου”, που αρκετές περιλαμβάνονται στους Στρατηγικούς Σχεδιασμούς και προϋπολογισμούς των Υπουργείων.

Η Έκθεση  Πεπραγμένων για το 2021, καθώς και ενημερωτικό υλικό που αφορά στις εργασίες και συστάσεις πολιτικής του Συμβουλίου, βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου ecompet.cy .

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.