Έκθεση και για τη πολιτογράφηση του ιδιοκτήτου του ιδιωτικού τζετ του ΠτΔ

Πέραν της έκθεσης για τα ταξίδια του Προέδρου της Δημοκρατίας στο εξωτερικό με τη χρήση ιδιωτικού αεροσκάφους, η Ελεγκτική Υπηρεσία ετοιμάζει και δεύτερη έκθεση για τη πολιτογράφηση του ιδιοκτήτη του αεροσκάφους, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι τα προσχέδια των δύο εκθέσεων θα τεθούν την ερχόμενη Παρασκευή(24/1) ενώπιον της διευθυντικής ομάδας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για οριστικοποίηση και τελική έγκρισή τους και ακολούθως θα διαβιβαστούν προς ενημέρωση, η μεν πρώτη έκθεση στην Προεδρία της Δημοκρατίας και η δε δεύτερη στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

Ο Γενικός Ελεγκτής είπε ότι οι δύο εκθέσεις θα διαβιβαστούν στις πιο πάνω ελεγχόμενες οντότητες την ίδια ημέρα ή το αργότερο τη Δευτέρα το πρωί(26/1), ενώ θα δοθούν ταυτόχρονα στη δημοσιότητα την μεθεπόμενη Παρασκευή(31/1).

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Δκεμβρίου, Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την έκθεση για τα ταξίδια και τις επίσημες αποστολές της Προεδρίας της Δημοκρατίας στο εξωτερικό.

Παραδίδοντας την έκθεση, ο κ. Μιχαηλίδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι η έκθεση που παραδίδεται αφορά ειδικές εκθέσεις οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ετήσιας έκθεσης, και περιλαμβάνουν τον οικονομικό έλεγχο του κράτους για το 2018 «που έγινε», όπως είπε, «όπως έγινε και το 2017, με ένα δομημένο τρόπο, με βάση διεθνή ελεγκτικά πρότυπα», ενώ περιλαμβάνουν επίσης και τους διαχειριστικούς ελέγχους συμμόρφωσης οι οποίες έγιναν το 2018.

Πρόσθεσε ότι «κάθε έκθεση εκδίδεται όταν ετοιμαστεί και αυτό συμβάλλει και στη διαφάνεια και στη μείωση διαρροών, αλλά είναι και πιο πρακτικό».