Εκτίμηση και ευγνωμοσύνη στους νοσηλευτές εκφράζει η ΟΣΑΚ

H Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών (12 Μαΐου) εκφράζει την εκτίμηση και ευγνωμοσύνη της προς όλους τους νοσηλευτές/νοσηλεύτριες και μαίες για την τεράστια προσφορά τους στον Κύπριο ασθενή.

Στο δελτίο Τύπου η ΟΣΑΚ αναφέρει ότι το λειτούργημα του νοσηλευτή δεν είναι μια απλή εργασία, καθώς απαιτεί ψυχική αφοσίωση, συμπόνοια και αγάπη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Οι νοσηλευτές βρίσκονται στο προσκέφαλο των ασθενών καθημερινά, προσφέροντας ακούραστα φροντίδα και υπηρεσίες υγείας. Αναμφίβολα αποτελούν έναν από τους πιο βασικούς πυλώνες του συστήματος υγείας. Στηρίζουν και υποστηρίζουν το Σύστημα, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στις ανάγκες των ασθενών.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία τονίζει ότι είναι σημαντικό να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αναγνωριστεί η αξία και ο ρόλος των νοσηλευτών και να διασφαλιστεί ότι οι νοσηλευτές εργάζονται υπό τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας, έχοντας στη διάθεση τους τον κατάλληλο εξοπλισμό και τη δυνατότητα για συνεχή εκπαίδευση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy