Έκτισαν ιατρικό κέντρο €4 εκατ. στην Αθηένου και το άφησαν να μαζεύει σκόνη

Αναξιοποίητο παραμένει εδώ και δύο χρόνια το Κέντρο Υγείας Αθηένου που κόστισε στο κράτος πέραν των 4 εκατομμυρίων ευρώ, και που έχει προδιαγραφές να γίνει ένα περιφερειακό κέντρο.

Μιλώντας στον Άστρα ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς ανέφερε ότι στο κέντρο θα μπορούσαν να εργάζονται πολλοί ειδικοί ιατροί, όπως καρδιολόγοι και οφθαλμίατροι, ωστόσο ο ΟΚΥπΥ δεν προχωρά με την στελέχωση του.

Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή επισκέπτεται το κέντρο μόνο μία προσωπική ιατρός 2-3 φορές την εβδομάδα, η οποία έχει εγγεγραμμένους στον κατάλογο της μόνο 400 ασθενείς. Εξήγησε ότι η προηγούμενη ιατρός η οποία είχε 2.5 χιλιάδες ασθενείς, έκανε στροφή στον ιδιωτικό τομέα, μεταφέροντας αυτούς τους ασθενείς εκεί.

Ο Δήμαρχος είπε ότι ο ΟΚΥπΥ θα διενεργήσει έρευνα για το κατά πόσον οι κάτοικοι θα επισκέπτονται το κέντρο υγείας εάν και εφόσον στελεχωθεί. Πρόσθεσε ότι με βάση τα αποτελέσματα, θα εξαρτηθεί και το αν θα γίνει η στελέχωση του. Πάντως ο ίδιος τόνισε ότι είναι αίτημα των ίδιων των κατοίκων της περιοχής, λέγοντας ότι ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες από την μη στελέχωση του κέντρου.

Την ίδια ώρα ο κ. Καρεκλάς έθεσε ένα άλλο αίτημα του Δήμου, για μόνιμο περιφερειακό σταθμό ασθενοφόρων, σημειώνοντας ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις από τις οποίες υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ζωές. Μάλιστα είπε ότι συγγενείς ατόμων, ανέφεραν στο Δήμαρχο ότι χάθηκαν ήδη ζωές εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης.

Στο μεταξύ, ο ΟΚΥπΥ ανέφερε χθες στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής ότι ο λόγος που δεν στελεχώνει το κέντρο υγείας της Αθηένου, είναι επειδή υπάρχουν αμφιβολίες κατά πόσον οι κάτοικοι θα επιλέξουν τους γιατρούς του δημοσίου για να εξυπηρετούνται.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy