Νέος ξυλοδαρμός δεσμοφυλάκων

Ξυλοδαρμό δεσμοφυλάκων από κατάδικους είχαμε την Τρίτη στις Κεντρικές Φυλακές, με την κατάσταση να είναι πλέον εκτός ελέγχου αφού τα περιστατικά αναρχίας στο σωφρονιστικό ίδρυμα είναι πλέον καθημερινά.

Συγκεκριμένα, κατάδικος ζήτησε να πάει στο γιατρό. Με τη συνοδεία δεσμοφύλακα μετέβη στο γιατρό ο οποίος δεν διαπίστωσε να υπάρχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα. Μετά από λίγο ο κατάδικος ζήτησε να πάει για δεύτερη φορά στο γιατρό, ο οποίος αφού τον εξέτασε διαπίστωσε ξανά ότι δεν είχε κάποιο πρόβλημα και ο φυλακισμένος επέστρεψε στο κελί του.
Ακολούθως ο κατάδικος ζήτησε να πάει εκ νέου, για τρίτη φορά στον γιατρό. Όταν ο δεσμοφύλακας του υπέδειξε ότι πήγε ήδη δύο φορές και ο γιατρός δεν βρήκε κάτι, δεύτερος κατάδικος παρενέβηκε και γρονθοκόπησε τον δεσμοφύλακα στο κεφάλι. Το περιστατικό αντιλήφθηκε άλλος δεσμοφύλακας ο οποίος επιχείρησε να παρέμβει. Ωστόσο και οι δύο δεσμοφύλακες δέχτηκαν επίθεση από ομάδα κρατουμένων οι οποίοι και τους ξυλοκόπησαν.

 

Απροστάτευτοι οι δεσμοφύλακες από τη Διεύθυνση των Φυλακών

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση στις φυλακές είναι πλέον εκτός ελέγχου με τους δεσμοφύλακες να βρίσκονται σε απόγνωση αφού νιώθουν εντελώς απροστάτευτοι από τη διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών. Θεωρούν ότι υπάρχει συγκάλυψη όλων αυτών των γεγονότων από τη διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών.
Να αναφέρουμε ότι σε επικοινωνία που είχαμε με την Αστυνομία, φαίνεται να μην έγινε καταγγελία από τη Διεύθυνση των Φυλακών για τον ξυλοδαρμό, γεγονός που επιβεβαιώνει τη συγκάλυψη.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, υπάρχει εκφοβισμός από κρατούμενους προς δεσμοφύλακες οι οποίοι φοβούνται να καταγγείλουν τις υποθέσεις στην Αστυνομία. Νιώθουν εντελώς απροστάτευτοι, όπως μας λέχθηκε χαρακτηριστικά, έχοντας μάλιστα υπόψη μια σειρά από εμπρηστικές και βομβιστικές ενέργειες κατά οχημάτων και σπιτιών δεσμοφυλάκων.
Ενδεικτικό πάντως της κατάστασης που επικρατεί στις φυλακές είναι ότι υπάρχει διάχυτη ανησυχία πως θα συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά δεσμοφυλάκων ενώ κάποιοι εκφράζουν φόβους για τα χειρότερα.
Να υπενθυμίσουμε ότι πριν μερικές βδομάδες η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τον ξυλοδαρμό δεσμοφύλακα από βαρυποινίτες, με την Διευθύντρια των Φυλακών και τον αρμόδιο Υπουργό Ιωνά Νικολάου να πνέουν τα μέναια κατά της κ. Χαραλαμπίδου για τη διαρροή του βίντεο.

Σπύρος Σωτηρίου