Εκτός θέματος η κυβέρνηση ΔΗΣΥ για την ακρίβεια

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Είναι εκτός θέματος η κυβέρνηση ΔΗΣΥ για τα θέματα της ακρίβειας, η οποία αντί να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις, καταφεύγει στην παρελθοντολογία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συστήνει προκλητικά στο ΑΚΕΛ να μην επικαλείται τις εκθέσεις και συστάσεις της ΕΕ, οι οποίες να σημειώσουμε είναι καταπέλτης και ξεσκεπάζουν τη γύμνια και την έλλειψη οράματος για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

Οι συστάσεις ανά χώρα που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τεκμηριώνουν την αποτυχία της κυβέρνησης ΔΗΣΥ να δώσει λύσεις στα προβλήματα στην ενέργεια και στα καύσιμα, τα οποία πληρώνει η κοινωνία και η οικονομία ακριβά. Συστάσεις επίσης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, για το υψηλό δημόσιο χρέος. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση ΔΗΣΥ να προβεί στην αυτοκριτική της και να συνειδητοποιήσει ότι βρίσκονται σε λανθασμένη κατεύθυνση, επιλέγει να παρελθοντολογήσει, υποστηρίζοντας και πάλι ότι τα προβλήματα είναι «αυτά που μας κληροδότησε η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ, είτε άμεσα είτε έμμεσα». Αυτό δείχνει πόσο κενού περιεχομένου είναι οι πολιτικές τους. Κυβερνούν δέκα χρόνια και τους φταίνε εκείνοι που κυβέρνησαν πριν δεκαπέντε και είκοσι χρόνια… Πάλι καλά που μένουν στον Χριστόφια και δεν μας είπαν ότι φταίει ο Μακάριος, ο Σπύρος, ο Βασιλείου!!!

Είτε το παραδέχονται είτε όχι, τα όσα σήμερα ζει ο κυπριακός λαός είναι αποτέλεσμα των δικών τους πολιτικών. Είναι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των τελευταίων δύο κυβερνήσεων. Είναι αποτέλεσμα των οικονομικών πολιτικών της αρπαχτής, των λίγων και προνομιούχων και της έλλειψης οράματος για το μέλλον.

Ο κυπριακός λαός ζει σήμερα πρωτοφανή φτώχεια και εξαθλίωση, με την ακρίβεια να τσακίζει κόκαλα! Ο πληθωρισμός έχει μειώσει αισθητά την αγοραστική δύναμη των μισθών για χιλιάδες νοικοκυριά, τα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές βασικές ανάγκες.

Το ΑΚΕΛ, θέλοντας να δώσει ανάσες στα νοικοκυριά, κατέθεσε πρόταση για κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα. Η βενζίνη και το πετρέλαιο κυμαίνονται στα δύο ευρώ το λίτρο και το μεγαλύτερο μέρος της τιμής αυτής είναι φορολογίες που καταλήγουν στα κρατικά ταμεία. Συμφωνεί ή διαφωνεί η κυβέρνηση με την πρόταση του ΑΚΕΛ, όπως και με την πρόταση για επιβολή πλαφόν στα είδη πρώτης ανάγκης, για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και στον ηλεκτρισμό, για αποκατάσταση της ΑΤΑ σε κάθε εργαζόμενο; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.