«Εκτοξεύθηκαν» οι συναλλαγές με κάρτες το πρώτο οκτάμηνο, σημαντική αύξηση τον Αύγουστο

Μεγάλη αύξηση κατέγραψαν μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου οι συναλλαγές με κάρτες, σύμφωνα με στοιχεία της JCC, ενώ σημαντική αύξηση καταγράφηκε και τον Αύγουστο.

Πιο αναλυτικά, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, οι αγορές με χρήση τοπικών καρτών στην Κύπρο κατέγραψαν ετήσια αύξηση 17% και διαμορφώθηκαν στα €2,62 δις. Μικρότερη αύξηση 8% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι σημείωσε η χρήση τοπικών καρτών για αγορές και αναλήψεις στο εξωτερικό που έφθασαν τα €1,25 δις.

Σε ό,τι αφορά την χρήση ξένων καρτών στην Κύπρο για αγορές, παρουσίασαν επίσης μεγάλη ετήσια αύξηση 17% μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου και διαμορφώθηκαν στα €843,2 εκ. Μεγάλη αύξηση 15% σε ετήσια βάση σημείωσαν οι αγορές και αναλήψεις με ξένες κάρτες στην Κύπρο, φθάνοντας τα €1,03 δις.

Τον Αύγουστο, οι αγορές με χρήση τοπικών καρτών στην Κύπρο έφθασαν τα €421,8 εκ, σημειώνοντας αύξηση 6% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018. Οι αγορές και αναλήψεις με χρήση τοπικών καρτών στο εξωτερικό τον Αύγουστο ανήλθαν στα €176,2 εκ., καταγράφοντας ετήσια αύξηση 13%.

Η χρήση ξένων καρτών για αγορές στην Κύπρο κατά τον όγδοο μήνα του έτους αυξήθηκε κατά 12% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκε στα €148,1 εκ. Η χρήση ξένων καρτών τόσο για αγορές όσο και για αναλήψεις στην Κύπρο παρουσίασε ετήσια αύξηση 12% και ανήλθε στα €175 εκ.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση τοπικών καρτών στα κατεχόμενα, οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν τον Αύγουστο σε €2,11 εκ. και μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου σε €14 εκ.

Οι συναλλαγές με τοπικές κάρτες στην Τουρκία διαμορφώθηκαν σε €725,228 τον Αύγουστο και το πρώτο οκτάμηνο του έτους έφθασαν συνολικά τα €4 εκ.

Η χρήση τουρκικών καρτών στην Κύπρο τον Αύγουστο ήταν €1,77 εκ. ενώ μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου €11,4 εκ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Αύγουστο παρουσίασε αύξηση η χρήση καρτών για συναλλαγές σε κυβερνητικές υπηρεσίες, υπεραγορές, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, εστιατόρια, μπαρ και υπηρεσίες τροφοδοσίας, καθώς και σε ξενοδοχεία. Αντίθετα, μειώθηκαν οι συναλλαγές σε καταστήματα οικιακών ειδών και DIY.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.