Εκβιάζουν οι υπεραγορές για την Πρωτομαγιά – Θα κληθούν να δουλέψουν…εθελοντικά οι εργαζόμενοι

Θα αποφασίσουν τα δικαστήρια, είπε ο γγ του συνδέσμου υπεραγορών Ανδρέας Χατζηαδάμου, όσον αφορά στην απόφαση τους να ανοίξουν κατά βούληση την Πρωτομαγιά.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις είπε ότι πρόκειται για ανοικτή επίθεση κατά των υπεραγορών, σημειώνοντας ότι υπάρχει σεβασμός και προς τους εργαζόμενους και προς τους καταναλωτές. Διαβεβαίωσε ότι όσοι θα εργαστούν θα κληθούν να το πράξουν εθελοντικά.

Ο κύριος Χατζηαδάμου υπενθύμισε ότι υπήρξαν και άλλες χρονιές που οι εργαζόμενοι στις υπεραγορές εργάστηκαν Πρωτομαγιά και επέμεινε ότι οι πολίτες δεν θα μπορούν να ψωνίσουν τις προηγούμενες μέρες καθώς είναι τέλος του μήνα και δεν θα έχουν πάρει ακόμη τον μισθό τους.

Ζέτα: Δεν το διαπραγματευόμαστε

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος όσον αφορά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς και δεν τον διαπραγματευόμαστε, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ η υπουργός εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός προς τους εργαζόμενους στις υπεραγορές οι οποίοι από τον περασμένο Μάρτιο εργάζονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Δεν πρέπει τόνισε να διαπραγματευόμαστε για τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν μόνο μια γιορτή και αυτή είναι η πρώτη του Μάη.

Υπενθύμισε ότι ειδικά για τις υπεραγορές δόθηκαν από την κυβέρνηση μεγάλα ωφελήματα όπως η επέκταση του ωραρίου τους τόσο τις καθημερινές όσο και τις Κυριακές.

Η κυρία Αιμιλιανίδου είπε ότι οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα ακόμα κι αν κληθούν να μην παραστούν στην εργασία τους την πρώτη του Μάη, υποσχόμενη ότι το υπουργείο εργασίας θα τους προστατέψει.

Τόνισε επίσης ότι θα γίνουν επιθεωρήσεις και πως θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου.

ΠΕΟ: Ο νόμος είναι ξεκάθαρος

Υπάρχει νόμος, οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα και ο σύνδεσμος υπεραγορών πρέπει να σεβαστεί τη νομοθεσία και όχι να την εφαρμόζει κατ’ επιλογή, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ η αναπληρώτρια γενική γραμματέας της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους.
Υπογράμμισε ότι οι υπεραγορές δεν μπορούν να εφαρμόζουν τη νομοθεσία αλά κάρτ και να συμπεριφέρονται προκλητικά αγνοώντας την ύπαρξη της.
Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, είπε η κυρία Χαραλάμπους και η πρώτη του Μάη είναι αργία και οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να τιμήσουν τη γιορτή τους.
Πρόσθεσε επίσης ότι οι εργαζόμενοι στις υπεραγορές δεν είναι δεύτερης κατηγορίας σημειώνοντας ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.