ΕΚΥΣΥ: Αγανάκτηση συνταξιούχων Πάφου για τα συνεχιζόμενα προβλήματα

«Η αντίδραση των συνταξιούχων Πάφου για τα συνεχιζόμενα, σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκφράστηκε έντονα κατά την διάρκεια της διευρυμένης συνεδρίας της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου στις 8 Ιουνίου», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ.

Αναλυτικά:

«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι της ΕΚΥΣΥ Πάφου και ιδιαίτερα όσοι προέρχονται από τις απομακρυσμένες κοινότητες, είναι το γεγονός ότι ταλαιπωρούνται αφάνταστα λόγω του ότι είναι αδύνατο να επικοινωνήσουν είτε με τα γραφεία της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας είτε με τα γραφεία του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων για προβλήματα που δημιουργούνται και χρειάζεται διάβημα για επίλυσή τους.


Επίσης έθεσαν έντονα τα προβλήματα που προκαλεί η ακρίβεια που είναι στα ύψη, καθώς και η απαίτηση της ΕΚΥΣΥ, της ΠΕΟ και ευρύτερα της κοινωνίας για κατάργηση του άδικου πέναλτι 12% στις συντάξεις όσων αφυπηρετούν στα 63, η βελτίωση της νομοθεσίας για τη σύνταξη χηρείας για τους άντρες ώστε να τη δικαιούνται όλοι οι χήροι και η αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργείται από την αγορά φαρμάκων που δεν καλύπτονται από το ΓΕΣΥ, ήταν τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρία.

Ενημέρωση έγινε από τον Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστα Σκαρπάρη για όλα τα θέματα και για τα διαβήματα στα οποία προβαίνει η Οργάνωση. Στην συνεδρία παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Ε.Γ. της ΠΕΟ Πάφου Νεόφυτος Άσσος και η Ελένη Ευρυπίδου Χατζιάντωνα εκ μέρους της ΕΚΥΣΥ Πάφου, η οποία αναφέρθηκε στα μέχρι στιγμής οργανωτικά αποτελέσματα της Οργάνωσης και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να βοηθήσουν στο να λειτουργήσουν καλύτερα οι τοπικές οργανώσεις της ΕΚΥΣΥ στην επαρχία για να μπορέσουν να επιλυθούν και αρκετά από τα προβλήματα των συνταξιούχων. Της συνεδρίας προήδρευσε ο Αντρέας Χριστοδούλου».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.