«Αν ήταν από το χέρι μου θα έκλεινα και άλλα καταστήματα», αυτή ήταν η απαράδεκτη, προκλητική και ειρωνική απάντηση του Υπουργού Οικονομικών στη διάρκεια συνεδρίας της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής στην οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από το κλείσιμο υποκαταστημάτων της Συνεργατικής, μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Ελληνική Τράπεζα αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΚΥΣΥ

«Συγκεκριμένα στη συνεδρία που έγινε την Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου, ύστερα από εγγραφή του θέματος από βουλευτές του ΑΚΕΛ, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Ένωσης Κοινοτήτων, ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς, οι Προέδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων Λυμπιών, Αχερίτου-Βρυσούλλες, Φαρμακά ,εκπρόσωπος της ομάδας πρωτοβουλίας από Ξυλοφάγου και ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ όπου παρουσίασαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί ύστερα από την απαράδεκτη συμφωνία που έγινε μεταξύ κυβέρνησης και Ελληνικής τράπεζας με το ξεπούλημα του Συνεργατισμού αλλά και με τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που δημιουργούνται από το κλείσιμο πάρα πολλών υποκαταστημάτων του πρώην Συνεργατισμού.

Όλοι οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων τοποθετήθηκαν με πολύ πειστικό τρόπο ενώπιον της συνεδρίας, ωστόσο τόσο οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης με επικεφαλής τον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος ήταν ποιο σκληρός από τους εκπροσώπου της Ελληνικής τράπεζας, έκλεισαν τα αυτιά τους και δεν άκουσαν τις έντονες διαμαρτυρίες για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται σε χιλιάδες πολίτες και συνταξιούχους.

Τόσο οι κοινότητες όσο και η Βουλή κάλεσαν την κυβέρνηση και την Ελληνική τράπεζα να επανεξετάσουν την απαράδεκτη θέση και συμπεριφορά τους έναντι των ανθρώπων που ήταν οι στυλοβάτες της κυπριακής οικονομίας και στήριξαν τον Συνεργατισμό για δεκαετίες.
Η ΕΚΥΣΥ ζήτησε από την κυβέρνηση και την Ελληνική τράπεζα να σεβαστούν τους πολίτες και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους. Χαρακτηριστικά Ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ αναφέρθηκε στις φωνές διαμαρτυρίας όλων των συνταξιούχων της Κύπρου και ιδιαίτερα των Λυμπιανών οι οποίοι σε πρόσφατες διαμαρτυρίες τους αντιδρώντας πέραν από τον σεβασμό που ζητούσαν υπενθύμιζαν ότι «το 1928 ,29 αγράμματοι ίδρυσαν την Συνεργατική και το 2018 μορφωμένοι την διέλυσαν». Επίσης« τα κόκκαλα των παππούδων ιδρυτών της συνεργατικής τρίζουν. »

 

 

«Αν ήταν από το χέρι μου θα έκλεινα και άλλα καταστήματα», αυτή ήταν η απαράδεκτη, προκλητική και ειρωνική απάντηση του…

Gepostet von Ε.ΚΥ.ΣΥ Ενωση Κυπριων Συνταξιουχων am Donnerstag, 8. November 2018