ΕΚΥΣΥ: Χιλιάδες πολίτες δεν θα έχουν να πάρουν τίποτε τις Γιορτές – Εκκρεμούν ακόμα εξετάσεις αιτήσεων

Αρκετές χιλιάδες πολιτών δεν θα έχουν να πάρουν τίποτε στο σπίτι την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων καταγγέλλει ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Κώστας Σκαρπάρης επεσήμανε ότι ακόμη και σήμερα εκκρεμεί η εξέταση αιτήσεων για επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου από το 2020.

Ενημέρωσαν, είπε, τόσο την αρμόδια Υφυπουργό όσο και την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας για να πάρουν την απάντηση ότι εξετάζονται.

Επίσης επεσήμανε ότι καθυστερήσεις συναντούν και οι αιτήσεις που υπέβαλαν κάποιοι από τους νέους χαμηλοσυνταξιούχους για να λάβουν σύνταξη για πρώτη φορά από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Δεν γίνονται βήματα προόδου, τόνισε ο κ. Σκαρπάρης σημειώνοντας ότι δεν γίνεται να υπάρχουν αναπάντητες αιτήσεις από το 2020.
Την ίδια ώρα επεσήμανε ότι υπήρξαν καταγγελίες ότι άτομα υπέβαλαν αίτηση από τον Απρίλιο για επίδομα φροντίδας καθώς είναι ανήμποροι στο κρεββάτι και μέχρι σήμερα ουδείς ανταποκρίθηκε στο αίτημα τους, είτε για να τους πει ότι εγκρίθηκε είτε κατά πόσον απορρίφθηκε.

Σήμερα η ΕΚΥΣΥ έδωσε με ανακοίνωση της περιθώριο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου στην Υφυπουργό Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, για να ενημερώσει για το τί προτίθεται να πράξει αναφορικά με τα προβλήματα των συνταξιούχων που σχετίζονται με τις αρμοδιότητές της.
Όπως εξήγησε ο κ. Σκαρπάρης δίδουν άλλη μια ευκαιρία στην Υφυπουργό να ανταποκριθεί, διαφορετικά όπως είπε, θα βρεθούν έξω από το Υφυπουργείο Πρόνοιας και την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων για να στείλουν τα μηνύματα που πρέπει μπας και συγκινηθεί κάποιος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.