ΕΚΥΣΥ για πασχαλινό επίδομα: Επαναλαμβανόμενο πυροτέχνημα της κυβέρνησης

Ως ένα επαναλαμβανόμενο πυροτέχνημα της κυβέρνησης χαρακτήρισε την παροχή του πασχαλινού επιδόματος, ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ, Κώστας Σκαρπάρης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του Άστρα, ανέφερε ότι κάθε χρόνο ανακοινώνεται ως κάτι καινούριο, ωστόσο τόνισε ότι το κέρδισαν οι συνταξιούχοι το 2008.

Επισήμανε ότι η ΕΚΥΣΥ ζητά την επαναφορά των εισοδηματικών κριτηρίων όπως ήταν το 2012 και το ποσό του επιδόματος στα 300 ευρώ, το οποίο πλέον έφτασε τα 190.

Υπενθύμισε επίσης ότι οι συνταξιούχοι που δικαιούνται την μικρή επιταγή δεν είναι δικαιούχοι του πασχαλινού επιδόματος.

Την ίδια ώρα, ο κ. Σκαρπάρης τόνισε ότι η κυβέρνηση κλείνει τα αυτιά της στις ανάγκες των συνταξιούχων, αναφέροντας ότι εδώ και μήνες ζητούν στήριξη λόγω της ακρίβειας που επικρατεί.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με χθεσινή γραπτή δήλωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, Νιόβης Παρισινού, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση πασχαλινού επιδόματος ύψους €190 προς συνολικά 18.822 συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα.

«Το εισοδηματικό όριο αυξάνεται στις €7.000 από €6.500 για μονήρες νοικοκυριό και στις €12.000 από €11.000 για νοικοκυριό δύο συνταξιούχων», αναφέρεται.

Από τη διεύρυνση του εισοδηματικού ορίου, όπως σημειώνεται, επωφελούνται συνολικά 5.151 άτομα, τα οποία είτε είχαν απολέσει το δικαίωμά τους σε πασχαλινό επίδομα λόγω αύξησης των συντάξεών τους για το έτος 2021, είτε είναι νέοι δικαιούχοι του επιδόματος λόγω αύξησης των εισοδηματικών ορίων, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο Σχέδιο Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα, περιλαμβανομένων και των χαμηλοσυνταξιούχων που λαμβάνουν το Επίδομα Χαμηλοσυνταξιούχων μέσω του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy