ΕΚΥΣΥ: Συμμετοχή στη συνάντηση της Διεθνούς Οργάνωσης Συνταξιούχων της ΠΣΟ

Με τα προβλήματα των συνταξιούχων διεθνώς και με την δράση της,  ασχολήθηκε η διαδικτυακή συνάντηση εκπροσώπων μελών της Διεθνούς Οργάνωσης Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) στις 26 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ, στην συνάντηση μέσα από τις παρεμβάσεις τονίστηκε η ανάγκη ενδυνάμωσης του αγώνα των συνταξιούχων για την αντιμετώπιση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας που πλήττουν ιδιαίτερα το δικαίωμα τους  για αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Της συνάντησης προέδρευσε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Δήμος Κουμπούρης  ο οποίος είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας.

Από την Κύπρο συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης ο οποίος στην παρέμβασή του ενημέρωσε για τα προβλήματα των συνταξιούχων  και τις ενέργειες της οργάνωσης για την επίλυση τους. Τις εργασίες της συνάντησης παρακολούθησε και ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Γραφείου της ΠΣΟ Πιερής Πιερή.

Ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Quim Boix κατέθεσε εισήγηση με προτάσεις για δράσεις της οργάνωσης για το επόμενο διάστημα. Στην εισήγηση περιλαμβάνονται η διοργάνωση περιφερειακών διασκέψεων σε όλες τις ηπείρους, ο γιορτασμός της παγκόσμιας μέρας εργαζόμενης γυναίκας, η προετοιμασία για την συμμετοχή στο 18ο συνέδριο της ΠΣΟ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.