ΕΚΥΣΥ: Συνταξιούχοι στερούνται επιδομάτων επειδή δεν υποβάλλουν αίτηση

Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι από τις καθημερινές επαφές που έχει με τους συνταξιούχους διαπιστώνει ότι δυστυχώς πάρα πολλοί συνταξιούχοι που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας και για διάφορους λόγους δεν υπέβαλαν αίτηση στερούνται του δικαιώματός της μικρής επιταγής, του χριστουγεννιάτικου ή ενδεχομένως και του πασχαλινού επιδόματος.

Η ΕΚΥΣΥ διευκρινίζει ότι δικαιούχοι είναι συνταξιούχοι που έχουν ετήσια εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή μέχρι 10.324 ευρώ στη περίπτωση του ενός ατόμου και 15.486 ευρώ για νοικοκυριό 2 ατόμων.

Σημειώνεται ότι με βάση πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έχει τεθεί και κριτήριο για τις καταθέσεις στις τράπεζες οι οποίες δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ. Το κριτήριο αφορά μόνο τις νέες αιτήσεις.

Η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι η αίτηση που θα πρέπει να συμπληρωθεί είναι για παροχή επιδόματος σε συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα ή και Ε.Ε.Ε.-(Έντυπο ΕΕΕ5.v2- γκρίζου χρώματος και ΕΕΕ8.v2)

Σε ένα άλλο θέμα που αναφέρεται η ΕΚΥΣΥ, είναι ότι δέχεται μεγάλο αριθμός τηλεφωνημάτων από συνταξιούχους που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων και τα Γραφεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Όπως σημειώνεται, το πρόβλημα επικοινωνίας με τις υπηρεσίες αυτές παρατηρείται τα τελευταία 3-4 χρόνια και πάρα πολλές φορές η ΕΚΥΣΥ το έθεσε στην Υπουργό Εργασίας, χωρίς ωστόσο να επιλυθεί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy