ΕΚΥΣΥ: Ζητά άμεση επιστροφή έκτακτης εισφοράς για άμυνα στους συνταξιούχους

Επιστολή στον Έφορο Φορολογίας και στον Υπουργό Οικονομικών απέστειλε στις 19 Νοεμβρίου η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) μετά από αρκετά παράπονα ηλικιωμένων, όπως αναφέρει, που υπέβαλαν αιτήσεις-δηλώσεις εισοδήματος για επιστροφή έκτακτης εισφοράς για την άμυνα που αποκόπηκε από τόκους καταθέσεων τους και που αφορά τα έτη 2016, 2017, 2018, 2019, 2020  ή και ακόμη και για  προηγούμενα χρόνια.

Όπως καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι, ενώ έχουν υποβάλει τις αιτήσεις-δηλώσεις τους από τις αρχές κάθε χρόνου, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχουν εξεταστεί, ούτε έχουν πάρει οποιαδήποτε απάντηση.

Η ΕΚΥΣΥ θεωρεί «απαράδεκτη» αυτή την καθυστέρηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα μετά που το Τμήμα Φορολογίας υποχρέωσε τους ηλικιωμένους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους  μόνο με ηλεκτρονική μορφή με την δικαιολογία ότι θα διευκολυνόταν και η διαδικασία εξέτασής τους.

Η Οργάνωση ζητά την άμεση επίλυση του προβλήματος ώστε πριν το τέλος του 2021 να καταβληθούν οι οφειλές στους δικαιούχους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy