ΕΚΥΣΥ: Ζητά δωρεάν μετακινήσεις με λεωφορείο για όλους τους συνταξιούχους

Δικαίωμα για δωρεάν μετακινήσεις με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζει να ζητά για όλους τους συνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ, με επιστολή της προς την Υπουργό Εργασίας, παρά την ικανοποίηση του αιτήματος για αναστολή της εφαρμογής της έκδοσης προσωποποιημένης κάρτας επιβίβασης των συνταξιούχων μέχρι τέλος Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΚΥΣΥ, ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα για αναστολή της εφαρμογής της έκδοσης προσωποποιημένης κάρτας επιβίβασης όλων των συνταξιούχων, μέχρι να ενημερωθούν και να την εκδώσουν χωρίς το κόστος των 5 ευρώ, όπως εφαρμόστηκε αυθαίρετα αρχικά.

«Ύστερα από επιστολή της  ΕΚΥΣΥ στις 12 Απριλίου προς την Υπουργό Εργασίας, και τον Υπουργό Μεταφορών, και τις διαμαρτυρίες των συνταξιούχων, τελικά έγιναν δεκτά  τα αιτήματά της Οργάνωσης των συνταξιούχων για αντιμετώπιση των νέων δεδομένων που επέβαλε η εταιρεία λεωφορείων Λευκωσίας και Λάρνακας και επηρέαζαν αρνητικά τους συνταξιούχους», σημειώνει.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η προσωποποιημένη κάρτα επιβίβασης Motion BusCard εκδίδεται στους συνταξιούχους, που είναι δικαιούχοι του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα, και στους συνταξιούχους του ταμείου κοινωνικών Ασφαλίσεων με την απαραίτητη προσκόμιση στα γραφεία – σημεία πώλησης και έκδοσης της εταιρείας λεωφορείων ΤαυτότηταW ή διαβατηρίου για σκοπούς ταυτοποίησης, Κάρτας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Επιστολή έγκρισης Επιδόματος Χαμηλοσυνταξιούχου από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας.

Η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι η MotionBusCard εκδίδεται στα σημεία πώλησης/έκδοσης εισιτηρίων με επίδειξη της παλαιάς κάρτας Χαμηλοσυνταξιούχου που είχε αποσταλεί από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή της επιστολής έγκρισης ως δικαιούχους του Επιδόματος Χαμηλοσυνταξιούχου.

Επίσης, η Οργάνωση συμβουλεύει όσους χαμηλοσυνταξιούχους δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να παρουσιάσουν στα σημεία πώλησης των καρτών,  να απευθυνθούν  στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, για  να τους τα αποστείλουν ή στα γραφεία του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου εργασίας.

Τέλος, η ΕΚΥΣΥ υπενθυμίζει ότι με επιστολή της προς την Υπουργό Εργασίας ζητά να δοθεί το δικαίωμα για δωρεάν μεταφορά για όλους τους συνταξιούχους, ωστόσο η θέση του Υπουργείου είναι αρνητική. «Το δικαίωμα αυτό το είχαν μέχρι το καλοκαίρι του 2013 και πρέπει να επαναφερθεί, ιδιαίτερα τώρα που η ακρίβεια είναι στα ύψη. Επίσης, μέσω της κοινωνικής κάρτας η ΕΚΥΣΥ ζητά εκπτώσεις για τους συνταξιούχους στους λογαριασμούς της ΑΗΚ, της ΑΤΗΚ, της Υδατοπρομήθειας κτλ», καταλήγει.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.