Ελ. Μαύρου: Αναμένουμε την αντίδραση του Προέδρου στην πρόταση ΑΚΕΛ για ενεργειακά και Κυπριακό

Αναμένουμε την αντίδραση του Προέδρου στην πρόταση του ΑΚΕΛ για τα ενεργειακά και το Κυπριακό, τονίζει σε  γραπτή δήλωση το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, Ελένης Μαύρου.

Αναλυτικά:

«O Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου επανέλαβε στη χθεσινή παρέμβαση του σε ημερίδα του Economist ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν είναι ρεαλιστικό να θεωρείται η Κύπρος ως ενεργειακός κόμβος.

Η κριτική για την άγονη δεκαετία της διακυβέρνησης Αναστασιάδη στα ενεργειακά δεν είναι καινούργια. Ως ΑΚΕΛ καταγγείλαμε επανειλημμένα ότι για δέκα χρόνια ακούγαμε φανφάρες αλλά, δυστυχώς, πολύ λίγα έγιναν και μάλιστα κάποια προς λανθασμένη κατεύθυνση. Το αποτέλεσμα το πληρώνει η κοινωνία αλλά και η χώρα.

Από την παρούσα κυβέρνηση απαιτούνται γρήγορες αποφάσεις και ενέργειες για να αντιμετωπιστούν οι σημερινές προκλήσεις. Και το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο κ. Παπαναστασίου μίλησε ακόμα για αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της Κύπρου με τρόπο που θα συμβάλει στη λύση του Κυπριακού.

Δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με την προσέγγιση αυτή. Άλλωστε, το ΑΚΕΛ έχει δώσει μία πολύ συγκεκριμένη πρόταση στον τέως ΠτΔ και την έχει επανακαταθέσει στον νέο Πρόεδρο, μέσω του Εθνικού Συμβουλίου με επίκεντρο το πως τα ενεργειακά μπορούν να αποτελέσουν τη θετική ατζέντα, το απαραίτητο κίνητρο, για να απελευθερωθούν δυναμικές επανέναρξης του διαλόγου.

Η πρόταση αυτή έχει βρει θετική ανταπόκριση από τον ΟΗΕ και την ΕΕ, τη διεθνή κοινότητα ευρύτερα. Αναμένουμε την αντίδραση του Προέδρου».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy