Ελ. Υπηρεσία: Οι καταχρήσεις στο ΓεΣΥ στην έκθεση που ετοιμάζεται

Τα ελλείμματα που παρατηρούνται στον προϋπολογισμό του ΟΚΥΠΥ – η έκθεση για τον οποίο ετοιμάζεται – δεν έχει να κάνει με τα έξοδα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά σε καταχρήσεις του συστήματος, ανέφερε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος της ελεγκτικής υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΕρωτηθείς σχετικά είπε ότι αυτό θα διαφανεί από την έκθεση καθώς οι αριθμοί είναι συγκεκριμένοι.

Είπε επίσης ότι στην έκθεση διαπιστώνονται συγκεκριμένες καταχρήσεις προσωπικούς και ειδικούς γιατρούς. Τόνισε ότι η εφαρμογή της νομοθεσίας είναι ο μοναδικός τρόπος για τη σωστή λειτουργία του ΓΕΣΥ, ενώ πρόσθεσε ότι η ελεγκτική υπηρεσία έχει ζητήσει από τις αρχές του Νιόβρη επιπρόσθετα στοιχεία από τον ΟΚΥΠΥ τα οποία ακόμη όμως δεν δόθηκαν.
Ο κύριος Πετρίδης ανέφερε ακόμη ότι χθες δόθηκε στον ΟΑΥ η έκθεση της ελεγκτικής υπηρεσίας και αναμένονται εντός βδομάδας οι απαντήσεις πριν αυτή δοθεί στη δημοσιότητα.

Για το θέμα των γιατρών που εργάζονται σε νοσηλευτήρια συμβεβλημένα με το ΓΕΣΥ αλλά δεν συμμετέχουν σε αυτό, είπε ότι υπάρχουν ήδη 3 γνωματεύσεις από τη νομική υπηρεσία ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.