Ελ. Υπηρεσία: Προφανής η προσπάθεια της Ερευν. Επιτροπής να πλήξει την Ε.Υ-«Προσπάθεια στοχοποίησης του Οδ. Μιχαηλίδη»

Προσπάθεια στοχοποίησης του Οδ. Μιχαηλίδη από την επ. Νικολάτου καταγγέλλει ο Μ. Πετρίδης

Για προσπάθεια στοχοποίησης του Γενικού Ελεγκτή κάνει λόγο ο λειτουργός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης σημειώνοντας ότι προκαλεί προβληματισμό η θέση της επιτροπής Νικολάτου για το σκάνδαλο «χρυσών» διαβατηρίων.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι είναι προφανής η προσπάθεια της Διερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις να πλήξει την Ελεγκτική Υπηρεσία, να αναδείξει ως τη μόνη «άψογη» υπηρεσία την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της οποίας η πρόεδρός της είναι μέλος της διερευνητικής και να φορτώσει στην Ελεγκτική Υπηρεσία και τον Επικεφαλή της ευθύνη και για την περίοδο μετά το 2019, όταν η Υπηρεσία είχε αποφασίσει να ξεκινήσει έλεγχο.

Πρόσθεσε ότι η επιτροπή Νικολάτου αγνοώντας τα διεθνή πρότυπα ελέγχου προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία έπρεπε να κάνει έλεγχο το 2016. Επίσης είπε ότι ο Βοηθός Γενικός Ελεγκτής από το 2013-2015 ήταν αρμόδιος για όλα τα θέματα της Υπηρεσίας και Υπουργείου Εσωτερικών και θα είχε και ο ίδιος ευθύνη σε σχέση με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα από τη στιγμή που δεν έγινε έλεγχος.   Είπε ακόμα ότι από τα 4 άτομα της Διερευνητικής, οι δυο είναι ελεγχόμενοι της Ελεγκτικής Υπηρεσίας (πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και Χρηματοοικονομικός Επίτροπος) και ο τρίτος είναι ο βοηθός Γενικού Ελεγκτή για τον οποίο είχε βγει δημόσια μέλος της Επιτροπής και μίλησε για μονομανία του εναντίον του Γενικού Ελεγκτή. Ο κ. Πετρίδης δε θέλησε ωστόσο να σχολιάσει κατά πόσο είναι προσωπικό το ζήτημα μεταξύ Οδυσσέα Μιχαηλίδη και Παύλου Ιωάννου.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο αρμόδιος ευρωπαίος Επίτροπος θα τύχει ενημέρωσης για την κατάσταση που επικρατεί.

Παράλληλα είπε ότι δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής τους φακέλους για τις πολιτογραφήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών. Όπως είπε, γνωρίζουν ότι η λειτουργός στο Υπουργείο ετοιμάζει τα στοιχεία, αλλά σημείωσε ότι αν δεν υπάρξει ανταπόκριση σε δυο με τρεις μέρες τότε θα τους ξαναθυμίσουν. Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι θα τους αποστείλουν τελικά οι φάκελοι.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.