Ελαφρύνσεις σε δυσπραγούντες και συνταξιούχους αποφάσισε το ΣΑΛΑ

Μειώσεις στα τέλη για ομάδες πολιτών που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση αλλά και σε συνταξιούχους, αποφάσισε το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας.

Σε σημερινή ανακοίνωση αναφέρεται πως η ολομέλεια του Συμβουλίου του ΣΑΛΑ, σε συνεδρία της στις 27 Ιανουαρίου 2021, αφού έλαβε υπόψη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που πλήττει ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αποφάσισε όπως βελτιώσει για το 2021 τις ελαφρύνσεις σε δυσπραγούντες και συνταξιούχους και συνεχίσει την πολιτική εκπτώσεων σε αγροτικά τεμάχια.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε μείωση των τελών της τάξης του 50% ,με μέγιστο ποσό για κάθε ιδιοκτήτη που εμπίπτει στην κατηγορία αυτή τα €90, για τα αποχετευτικά τέλη του έτους 2021. Στην κατηγορία αυτή θα εμπίπτουν όσοι λαμβάνουν βοήθημα από το Γραφείο Ευημερίας και  όσοι λαμβάνουν σύνταξη αναπηρίας ή ανικανότητας από το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Επίσης περιλαμβάνονται όσοι ηλικιωμένοι παίρνουν κοινωνική σύνταξη ή σύνταξη γήρατος, χηρείας ή άλλη σύνταξη εξωτερικού και το συνολικό μηνιαίο εισόδημα του νοικοκυριού δεν ξεπερνά, για νοικοκυριά ενός ατόμου τα €850 και για νοικοκυριά δύο ατόμων τα €1.200.

Για αγροτικά τεμάχια αποφασίστηκε όπως συνεχιστεί η πολιτική για παραχώρηση εκπτώσεως 50% στα αποχετευτικά τέλη, που επιβάλλονται με βάση τον συντελεστή που εφαρμόζεται στην περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο.

Περισσότερες λεπτομέρειες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου στο www.sbla.com.cy.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy