“Τρίβουν τα χέρια” ΕΔΕΚ – Αλληλεγγύη μετά το “ξεμπρότιασμα” του ΕΛΑΜ

Το αδελφικό κομμα της Χρυσής Αυγής στη Κύπρο, έκανε μια προσπάθεια χθες, να μετατοπίσει τη συζήτηση που αφορά στην απαλλαγή στελεχών του από τη στράτευση στην ΕΦ.

Οι ίδιοι επικαλούνται προσπάθεια μετατόπισης από τους “χρήσιμους ηλίθιους τους συστήματος”, εννοώντας ότι η δημοσιοποίηση της φυγοστρατίας είναι μια τακτική για μετατόπιση της κοινής γνώμης από το πόρισμα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Από την άλλη, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη, δεν σταματούν να επαναφέρουν το θέμα φυγοστρατίας στελεχών του ΕΛΑΜ, εμποδίζοντας το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο να κάνει μια προσπάθεια -έστω- αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, από την αμφισβήτηση που δημιουργήθηκε στους ψηφοφόρους τους, όσον αφορά στην αυθεντικότητα του “πατριωτισμού” τους.

Αυτό που φαίνεται, είναι ότι, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη έχουν αρχίσει πόλεμο εναντίον του ΕΛΑΜ για το ποιος είναι περισσότερο πατριώτης!

Γιατί όσο, κι αν προσπαθεί να το παραβλέψει κανείς, δεν μπορεί. Ο ενδιάμεσος, άρχισε “να τρίβει τα χέρια”, μετά και την δημοσιοποίηση της φυγοστρατίας στελεχών του ΕΛΑΜ. Είναι γεγονός ότι, δημιουργούν αμφιβολίες οι ιατρικοί λόγοι που το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στη Κύπρο, επικαλείται για τη φυγοστρατία του. Το όλο παράδοξο, αφορά σαφώς, στις φασιστικές αντιλήψεις που θέλει το ΕΛΑΜ να “πουλά” ως ιδανικά και πως αυτές συνδέονται με τη φυγοστρατία.

Μια απογοήτευση την πήραν οι φηφοφόροι τους κακά τα ψέματα.

Είναι όμως και η στάση του ενδιάμεσου, που δεν απενοχοποιεί, την “παράδοξη στάση του ΕΛΑΜ” στη στράτευση αλλά δεν μπορεί να μείνει και ασχολίαστη.

Γιατί, το θέμα αφορά κυρίως στον πόλεμο που στήθηκε μεταξύ τους για τη αυθεντικότητα του περισσότερο εθνικιστή και “πατριώτη”. Λίγος καιρός πέρασε άλλωστε, από την αξέχαστη και χαρακτηριστική στιγμή που η Ε. Θεοχάρους, είπε ότι, “αν πρέπει, για να γίνει η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, να αυτοπυρποληθεί κάποιος στο Σύνταγμα, θα δώσω μάχη να είμαι εγώ αυτή”. Είναι η ίδια που σήμερα έκανε λόγο για “παλλικάρια της φατζιής”.

Γιατί σημασία δεν έχουν μόνο οι λέξεις αλλά και ποιος είναι αυτός που τις μεταφέρει.

Έχει στηθεί λοιπόν, μια προσπάθεια για απόκτηση μιας μερίδας ψήφων. Ας μην ξεγελιόμαστε. Το “ξεμπρότιασμα” του ΕΛΑΜ, ας μην εξυπηρετήσει συμφέροντα άλλων.

Εξηγήσεις στη Βουλή

Σημειώνεται ότι, αριθμός βουλευτών προτίθεται να εγγράψει θέμα στην Επ. Άμυνας της Βουλής, για να εξεταστούν οι λόγοι της απαλλαγής τους από ιατροσυμβούλιο και αν ήταν τόσο σοβαροί που δεν επέτρεπαν να υπηρετήσουν θητεία ως βοηθητικοί (Ι4) ή έστω εναλλακτική κοινωνική θητεία.

Όσον αφορά στο θέμα της προσπάθειας εξασφάλισης αδειών οπλοφορίας θα κληθεί να το δικαιολογήσει ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, που έκανε και τις σχετικές αιτήσεις στην Αστυνομία, χωρίς να αναφέρει ποιους αφορούσαν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι δύο αιτήσεις έχουν απορριφθεί από την Αστυνομία, καθώς δεν κρίνεται ότι υπάρχει λόγος για να δοθούν αλλά και γιατί ο κ. Χρίστου δεν ανέφερε ποια άτομα αφορούσαν. Αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται δημοσίευμα στον “Πολίτη”, ανάφεραν πως είναι τουλάχιστον παράδοξο να ζητούν άδειες οπλοφορίας άτομα τα οποία δεν έχουν υπηρετήσει στην ΕΦ και δεν έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση όπλων.