ΕΛΑΜ: Οι εθνικιστές που δεν κάνουν στρατό

Όλο και περισσότερα στοιχεία βγαίνουν στην επιφάνεια για τους εθνικιστές του ΕΛΑΜ αφού όπως φαίνεται, ούτε ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης του ΕΛΑΜ, έχει κάνει στρατό.

Άρθρο της εφημερίδας Πολίτης, που επικαλείται αξιόπιστες πληροφορίες, ότι τόσο ο πρόεδρός του όσο και ακόμα δύο στελέχη της ηγεσίας του έχουν απαλλαγεί από τη στράτευση για λόγους υγείας, παρά το ότι «η εν γένει δημόσια εικόνα τους δεν συνηγορεί σε αδυναμία να εκπληρώσουν το καθήκον έναντι της πατρίδας, την οποία καθημερινώς δήθεν υπερασπίζονται με παχιά λόγια ως επιταγές άνευ αντικρίσματος».

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρας η πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους και η ΕΔΕΚ με δημόσιες δηλώσεις τους καλούν το ΕΛΑΜ να απαντήσει πώς και γιατί στελέχη του απαλλάχθηκαν από τη στράτευση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανταπόκριση από την Χρυσή Αυγή Κύπρου.

Σωματοφύλακας του Μιχαλογιάκου αλλά…δεν έκανε στρατό λόγω ανικανότητας

Σύμφωνα με τα όσα ανφέρει το κέιμενο της εφημερίδας, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου δεν έχει υπηρετήσει στρατιωτική θητεία στην ΕΦ για λόγους υγείας. Μέλη του ΕΛΑΜ ανέφεραν στον «Πολίτη» ότι ο Χρίστου αντιμετώπισε προβλήματα με τα μάτια του και έτσι κρίθηκε μη ικανός για στράτευση. Ωστόσο, την περίοδο που οι συνομήλικοί του εκπλήρωναν τις υποχρεώσεις τους στην πατρίδα ως εθνοφρουροί, ο κ. Χρίστου σπούδαζε στην Αθήνα και, σύμφωνα με δήλωση του υπόδικου Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, «έβγαλε τη μεγάλη σχολή της Χρυσής Αυγής στη Σολωμού 74 που βρίσκεται στα Εξάρχεια».

Images 1 1

Παράλληλα, μετά την «αποφοίτησή» του από τη «Μεγάλη των Χρυσαυγιτών Σχολή», αν και είχε κριθεί μη ικανός για στράτευση, ανέλαβε καθήκοντα προσωπικού φρουρού, του επίσης υπόδικου αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.

Elam5 1

«Είναι λοιπόν προφανές το ερώτημα. Πώς δεν μπορούσε να υπηρετήσει στην ΕΦ αλλά μπορούσε να εκτελεί χρέη σωματοφύλακα; Αυτό το ερώτημα δεν το έχει απαντήσει ο κ. Χρίστου παρά το ότι το τελευταίο διάστημα τίθεται επίμονα».

Elaman

Ο υπεύθυνος ΕΛΑΜ ΛΕυκωσίας δεν πήγε στρατό

Η εφημέριδα ισχυρίζεται πως ακόμη ένα μέλος του ΕΛΑΜ, ο Γιώργος Χατζηιωάνου, δημοτικός σύμβουλος Στροβόλου, υπεύθυνος του ΕΛΑΜ Λευκωσίας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και υποψήφιος βουλευτής το 2016, επίσης δεν έχει υπηρετήσει θητεία στην ΕΦ για λόγους υγείας. Ωστόσο, οι λόγοι υγείας που μάλλον ήταν σοβαροί για να κριθεί μη ικανός για στράτευση δεν τον εμπόδισαν να γίνει δάσκαλος πολεμικών τεχνών φέροντας μάλιστα και τον βαρύγδουπο τίτλο του «Shifu».

Img 7287

0 Χατζηϊωάννου είναι κουμπάρος με τον πρόεδρο του ΕΛΑΜ Χρίστο Χρίστου και στη σελίδα του στο facebook ποζάρει με σπαθιά και άλλα όργανα “αυτοάμυνας”.

«Επειδή το θέμα της μη στράτευσής του αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν από λίγες μέρες είχε παρέμβει η μητέρα του, αποδίδοντας χαρακτηρισμούς σε όσους επέκριναν τον Γ. Χατζηιωάννου, λέγοντας ότι το παιδί της αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας ως τα 17 και διερωτήθηκε αν ίδια θα έπρεπε να έχει την έγνοια του παιδιού της του στρατού; Κατέληγε λέγοντας πως γιος της είναι καλύτερος από αυτούς που έκαναν θητεία».

Ακόμα ένα ηγετικό στέλεχος δεν έβαλε ποτέ (ή τουλάχιστον της ΕΦ) χακί

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με ψέμματα για τον τραυματισμό

Το τρίτο στέλεχος του ΕΛΑΜ που απαλλάχθηκε από τη στράτευση είναι εκπρόσωπος Τύπου και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γεάδης Γεάδη. Όταν προέκυψε το θέμα της εφεδρείας με την έκθεση του γεν. ελεγκτή και αναφορά σε εκπρόσωπο Τύπου κοινοβουλευτικού κόμματος, κ. Γεάδης αναγκάστηκε να κάνει δήλωση οποία περιείχε μισές αλήθειες και παραπλανητικές αναφορές.

Daqua 7Xgaagrvf 1

Στη δήλωσή του είχε αναφέρει ότι τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι “κατά τη διάρκεια της θητείας του στο 70 Τάγμα Μηχανικού (ΤΜΧ), αφήνοντας να νοηθεί ότι τραυματισμός συνέβη κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των στρατιωτικών του καθηκόντων. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό αργότερα από δεκάδες άτομα, ο Γεάδης είχε τραυματιστεί σε συμπλοκή οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων και όντως τραυματίστηκε σοβαρά, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε τιμωρία του από Στρατοδικείο. Εν τω μεταξύ, Γεάδης εμφανίζεται και σε φωτογραφία να χαιρετάει με τον χαρακτηριστικό ναζισιικό τρόπο, δίπλα στον αδελφό του Ηλ. Κασιδιάρη. 0 ίδιος Γ. Γεάδης ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για φωτομοντάζ, κάτι το οποίο δεν τεκμηρίωσε ποτέ.

Η ναζιστική σχολή της Χρυσής Αυγής

Στη συνέχεια, η εφημερίδα δίνει ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη ναζιστική σχολή.

«Στη Χρυσή Αυγή έχουμε πλήρη στρατιωτική δομή με τουλάχιστον 3.000 άτομα έτοιμα για όλα”, ανέφερε σε συνέντευξή του το 2013 στο “Βήμα της Κυριακής” ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής που παρακολουθεί την πορεία της τα τελευταία χρόνια και γνωρίζει όλες τις παρασκηνιακές επιλογές της.

Elaman

“Διαθέτουμε περίπου 50 πολυμελείς φάλαγγες για συγκρούσεις στους δρόμους και περίπου άλλες τόσες εξαμελείς ομάδες κρούσης-κομάντος για οργανωμένα – στοχευμένα χτυπήματα, ύστερα από κεντρική καθοδήγηση από τρία άτομα της οργάνωσης. Οι ομάδες κρούσης αναλαμβάνουν ειδικές επιθέσεις κατά αλλοδαπών ανταποδοτικά χτυπήματα σε εχθρούς της οργάνωσης. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. εκπαίδευσή μας δεν είναι μόνο αυτό που γνωρίζει κόσμος με τις κατασκηνώσεις κ.λπ. Ακολουθούμε ειδική εκπαίδευση ακόμη και με όπλα σε περιοχές της Ραφήνας, της Πάρνηθας, της Φυλής, στο Πόρτο Γερμενό, στη Μάνη, στην κεντρική Εύβοια και αλλού”, λέει άνδρας, και τονίζει: “Η Χρυσή Αυγή έχει μια οργάνωση που παραπέμπει σε αυτήν των ναζί αλλά κυρίως στην ΕΟΝ που ίδρυσε Μεταξάς το 1936. Έχει φαλαγγάρχες, τετράρχες, ομαδάρχες κ.λπ.. Δίνουμε εξαιρετικό βάρος στην εκπαίδευση στρατιωτικού τύπου των μελών που ξεκινούν από πυγμαχία, αναρρίχηση και κολύμβηση και καταλήγουν σε εκπαιδεύσεις με όπλα παντός τύπου”.

Meligalas Thumb Large

Αν λοιπόν ο ηγέτης του ΕΛΑΜ στην Κύπρο, Χρήστος Χρήστου εκπαιδεύτηκε σε αυτήν τη σχολή, σύμφωνα με τον κ. Κασιδιάρη, στ’ αλήθεια δεν μπορούσε να εκπληρώσει τη θητεία του στην Εθνική Φρουρά;

«Εδώ γΕΛΑΜε»

Η πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, με αφορμή επικρίσεις του ΕΛΑΜ για την παρουσία της στη Βόρειο Ήπειρο για το μνημόσυνο του Κ. Κατσίφα, απάντησε στο facebook με ανάρτηση που είχε τον τίτλο “Εδώ γΕΛΑΜε”. κ. Θεοχάρους αναφερόταν στα στελέχη του ΕΛΑΜ με τον χαρακτηρισμό “φυγόστρατοι” και “παλικαράκια της φακής”.

Έγραψε Ελ. Θεοχάρους: “Δεν θέλησα να εμπλακώ σε πολιτική αντιπαράθεση με ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι στερούνται παιδείας και κουλτούρας. Αλλά υποχρεούμαι να το κάνω, ελπίζω για τελευταία φορά, διότι έχουν παραεκχυδάίσει τον πολιτικό τους λόγο. Γράφουν λοιπόν ότι έλαβα μέρος στον Πανεθνικό θρήνο στη Βόρειο Ήπειρο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα για πολιτική εκμετάλλευση. Καλά ρε παλικαράκια της φακής – φυγόστρατοι (ξέρω και τους λόγους) το 1996/97/98 που έκανα 2 ολόκληρες στρατιωτικές θητείες στη Β. Ήπειρο πάλι για πολιτική εκμετάλλευση πήγα;”.

 

Με καθυστέρηση απάντησε το ΕΛΑΜ στα όλα τα δημοσιεύματα :

ΕΛΑΜ: Πλήρως δικαιολογημένες οι μη στρατεύσεις μας – «Χρήσιμοι ηλίθιοι» όσοι τα γράφουν

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.